10 grunde til at vælge en elcykel i 2021

I denne artikel ser vi på elcyklen, som er blevet en af de mest populære former for transport i 2021. For det er ikke uden grund, at elcyklen i stigende grad efterspørges af danskerne. Med noget for både unge og ældre, sporty og afslappede, og ikke mindst urbane og landevejsryttere, præsenterer elcyklen en løsning på den daglige transport som både er hurtig, behagelig og sjov.

Så hvis du går og overvejer, hvorfor elcyklen egentlig er så populær, og om den eventuelt kunne være noget for dig, så læs med her, hvor vi giver dig vores bud på de fordele elcyklen giver dig i din hverdag.

 

 1. Elcyklen er ven af miljøet

Dette første argument knytter sig ikke direkte til dine strabadser i hverdagen, men er ikke til at komme uden om, da miljøet i stigende grad bliver nødvendigt for os alle at tage stilling til.

Klarer du den daglige transport på en elcykel i stedet for at tage bilen, toget eller bussen, formindsker du dit udslip af Co2 betragteligt. 

Miljøstyrelsen vurderer at Co2-emissionerne fra en bil er ca. 40 gange højere, end en cykel med batteridrevet motor. Der er altså miljø-point at hente, ved at investere i en elcykel.

Pedalatleten 10 gode grunde til at vælge en elcykel mijoe

Foruden Co2-emissionen giver elcyklen også en anden form for skånsom oplevelse for dine omgivelser. Som en nænsom og støjsvag form for transport præsenterer elcyklen nemlig også andre fordele for dig selv og dine omgivelser.

Skal du f.eks. frem og tilbage igennem en by, vil ingen rynke på næsen af hverken lugt- eller støjgener, når du suser hurtigt forbi. 

Vedligeholder du elcyklen ordentligt, går til eftersyn regelmæssigt og generelt passer på din elcykel, har du endda en trofast og miljøvenlig kompagnon til transport og cykelglæde i mange år.

 

 1. Bliv sundere med en elcykel - fysisk og mentalt

I en tid, hvor hverdagen til stadig grad bliver mere stillesiddende for de fleste af os, kan elcyklen være med til at højne din daglige motion - også selvom vejen er bakket og fyldt med modvind.

Med stilsiddende arbejde på kontor/på skolebænken, og med nem og tilgængelig underholdning på TV og computer, kan du måske genkende, at det ikke altid er lige nemt at tage sig sammen i fritiden til at skabe den aktive livsstil, som ellers er sundt for både krop og sjæl.

Måske du også kan genkende, at det kan være en udfordring i sig selv bare at finde tiden eller overskuddet til at være aktiv i hverdagen. Og så hjælper det ikke, at distancen til de daglige gøremål måske endda også er for lange til, at du kan overskue andet, end at tage bilen, toget, eller bussen. 

...Men den daglige transport i hverdagen er faktisk en oplagt mulighed for at kombinere tiden, du alligevel ikke kan bruge særligt konstruktivt, på noget der booster dit fysiske velvære og humør. 

Pedalatleten 10 gode grunde til at vælge en elcykel sundhed

En mulighed du ikke må lade passere af hensyn til unødige problemer. Specielt ikke, når elcyklen gør det nemmere for dig at komme ind i den gode vane med at cykle. Du vil mærke, at den jævne og justerbare hjælp fra elsystemet gør en mærkbar og positiv forskel for din oplevelse til og fra de daglige gøremål.

For det er ikke kun din fysiske velvære, som har godt af cykelturen. Også det mentale har godt af den friske luft. Cykelturen kan være netop det daglige mentale break der skal til, for at du har overskud til hverdagens øvrige strabadser. Vi bruger f.eks. den daglige cykeltur på at koble fra, nyde naturen og den friske luft, og på at tænke dagens oplevelser igennem uden afbrydelser.

Ved at få dig ind i den gode vane med at cykle til de daglige gøremål kan elcyklen derfor øge din sundhed. Det er bare federe at få frisk luft og vind i håret, uden at ankomme gennemblødt af sved, også selvom du skal ud på længere distancer.

Bruger du elcyklen til hverdagsgøremålene slår du altså to fluer med ét smæk. Du klarer den daglige transport, der ellers ikke er til at komme uden om - og du får sundere krop og sind.

 

Er du nysgerrig på, hvilken elcykel der bedst passer dit behov? Et godt sted at starte kunne være ved at læse vores elcykel guide, hvor du kan finde alt, du skal vide om elcykler, deres motorer mm.

 

 1. Elcyklen er god for din økonomi - Spar penge på den daglige transport

Selvom elcyklen umiddelbart kan føles som en relativt stor investering, er der gode penge at hente. Og så er elcyklen trods alt billigere end en bil - både at købe og vedligeholde.

Vælger du elcyklen frem for bilen, vil elcyklen i løbet af relativt kort tid tjene sig selv hjem. Med det påsatte display kan du endda selv justere, hvor meget hjælp du vil have fra motoren, og derfor også nedjustere strømforbruget.

Pedalatleten 10 gode grunde til at vælge en elcykel økonomi

Antager vi, at du 5 gange om ugen skal til/fra arbejde eller skole, bliver det hurtigt til mange ture som vil koste dig i billetter, benzin og lignende.

I en international undersøgelse af det europæiske marked har man sammenlignet prisen på en bil og en elcykel. Undersøgelsen fastslår f.eks. at bændstof alene til en dieseldrevet bil koster omkring EUR 7,00 (ca. 52 kr.) pr. 100 km, hvorimod prisen for at køre 100 km på en Elcykel står til omkring EUR 0,25 (ca 1,90 kr). På brændstof alene sparer du altså omkring 50 kr pr 100 km kørt. Der er dog også penge at hente i sparret afgift, eftersyn, dækskifter mm.

 

Måske din pengepung fortæller dig, at du skal overveje en elcykel i stedet for bil nr. 2? Se vores brede udvalg af elcykler her.

 

 1. Elcyklen giver dig komfort i særklasse - bliv skubbet ubesværet afsted

Elcyklens popularitet skyldes i særdeleshed, at den traditionelle rugbrødsmotor får assistance af sin elektriske storebror, der leverer ekstra watt i form af rå og kraftig energi.

Men cykelglæden kommer ikke kun fra den rå og kraftige energi. Elcyklen skaber cykelglæde fordi den netop gør det på en kontrolleret facon, der giver dig et behageligt og naturligt fremdrift. 

Den hjælper dig i de stunder, der er allermest træls. Så bakker og modvind bliver intet problem for dig, og du oplever generelt en langt mere praktisk og behagelig form for transport.

Pedalatleten 10 gode grunde til at vælge en elcykel komfort

Med en elcykel bliver transporten altså en leg. Så er det slut med at komme for sent, og slut med at møde på arbejde eller i skole gennemblødt af sved. Også selvom du kommer lidt sent ud af døren.

 

Bekymret for dårligt vejr og vindforhold? Hold varmen, modstå vinden og undgå at blive blændet af den skarpe sol med det rette cykeltøj. Så er du klædt på til enhver situation.

 

 1. Elcykler er skånsomme for kroppen

Er du gangbesværet, ved at rehabilitere efter en skade, eller har du knæ, der ikke tåler at løbe? Og har du et ønske om, at holde dig aktiv og sund? 

Så kan elcyklen være svaret på dit ønske. For elcyklen slider ikke kroppen på samme måde, som løb f.eks. gør. 

Når du cykler, får du ikke samme stød af energi op igennem kroppen, som når du f.eks. løber. Det er en mere skånsom form for motion, som kommer dig til gode, specielt hvis du kan genkende ovenstående spørgsmål.

Elcyklens påsatte motor gør denne skånsomme form for motion endnu mere attraktiv, da den hjælper med at skubbe dig fremad, og med den rette motortype, sættes der minimalt krav til dig og din krop.

Elcykler er super nemme at bruge, da motoren automatisk starter op, når du træder i pedalerne. På styret finder du et monteret display, som du nemt kan betjene med fingrene. Her får du et godt overblik over batteri- og assistniveauerne.

Har du skrøbelige muskulatur og led, kan elcyklen altså være en god løsning på dit ønske om at holde dig sund og aktiv.

 

Har du brug for hjælp til at finde den rette elcykel? Så kom forbi vores fysiske butik, hvor vi har mere end 50 elcykler til udstilling, som du er velkommen til at prøve. 

 

 1. En elcykel gør dig uafhængig og fri

Hvornår går bussen? Er der kø i indre by? Er toget forsinket? Glem det. Grib styret, sæt dig til rette i sadlen og bliv herre over egen tid.

Med elcyklens ekstra fart, kan du endda tage en omvej på vej til dit gøremål. Du skal nok indhente tiden, du har brugt på den ekstra distance. Så kan du variere dine ruter.

Så har du spottet en hyggelig rute, men som måske ikke er den mest tidseffektive? Eller har du brug for variation i hverdagen, også selvom skemaet er stramt tilrettelagt? Elcyklen giver dig den ekstra frihed, du har brug for.

Pedalatleten 10 gode grunde til at vælge en elcykel praktisk

Og mulighederne er mange på en elcykel. For selvom du måske køber elcyklen for at cykle mere, kan du selvfølgelig stadig kombinere med tog eller bus, da den ikke fylder alverden. 

Forkæl dig selv med en ekstra tur gennem parken, eller det skovområde, du elsker. Misser du det første tog, er håbet ikke helt tabt, når blot elcyklen er ved din side.

 

Husk sikkerheden på turen. Ekstra bump, nyt terræn og ringe vejstykker kan overraske. Bliv klædt godt på til turen, også selvom du ikke er i hjemmevant terræn. Køb din næste cykelhjelm her.

 

 1. Mange modeller og noget for enhver

Det fede ved elcykler er, at der er noget for enhver. Dette kommer for det første til udtryk på det æstetiske plan, da du både kan finde elcykler med enkle, afdæmpede udtryk, og elcykler med personlighed, større armbevægelser og charme. 

For det andet, er de forskellige elcykler designet efter en unik funktionalitet. Alle komponenter spiller en rolle i at pege mod en bestemt brug, og er tydeligt designet med brugeren i centrum. Derfor er det vigtigt, du tænker over, hvilken type kørsel du skal bruge elcyklen til.

Til gengæld kan du være forsikret om, at du kan finde en elcykel, der matcher dit behov. Hvad enten du har brug for en sporty elcykel, som kan give dig lidt ekstra motion og fart, eller måske en elcykel der gør hverdagen så nem for dig som muligt. Her vil en klassisk elcykel med oprejst siddeposition, lav indstigning og ergonomiske håndtag sørge for at du kommer sikkert frem, uden at sætte de store krav til dig og dine hofters smidighed.

Det er derfor med ophøjet ro, at vi anbefaler elcykler. Alle elcykler bliver testet grundigt igennem inden de sælges, og mange typer behov har været vendt og drejet tidligt i designprocessen. Det vil du også mærke.

Dit valg af elcykel har indflydelse på, hvor meget motion du vil have, og hvor meget elcyklens motor skal skubbe dig. Elcykler med centermotor kræver f.ek.s generelt mere af dit tråd, så den er til dig, der vil have mere motion for pengene, end hvad en elcykel med frontmotor f.eks. giver. 

Du kan også på afslappet vis cruise selvsikkert til dine gøremål på en praktisk elcykel med frontmotor og bagagebærerbatteri. Finder du endda en elcykel med lav indstigning, stiller du ikke særlige krav til dine hofters fleksibiliet.

Som tommelfingerregel, inddeler vi dog elcykler i følgende kategorier:

 

 1. Klassiske elcykler

God til: 

Hverdagsbrug. Både kortere og mellemlange distancer.

Fokus:

Komfort. De fleste har oprejst siddeposition, lav indstigning og ergonomisk design. 1. E-Citybikes

God til:

Bykørsel. Både kortere, mellemlange og lange distancer.

Fokus:

Effektivitet. De fleste har en let foroverbøjet siddeposition, som gør det nemmere for dig at give et hårdere tråd. Siddepositionen er ikke helt så krumbøjet som en racercykel, så du finder det optimale miks af fart og komfort i en E-Citybike. 1. E-Mountainbikes

God til:

Terrænkørsel. Både skov, grus og landevej.

Fokus:

Udholdenhed. Ligesom de klassiske Mountainbikes, består E-Mountainbikes af komponenter, der kan tåle bump, huller og svært terræn. Du får fart og kontrol, mens cyklen sørger for at du ikke bliver banket gul og blå af stød fra bump på vejen. 1. Speed Pedelecs

God til:

Superpendlere. Særligt lange, lige strækninger på landevejen.

Fokus:

Fart. Speed Pedelecs kan levere hastigheder på op til 45 km/t og er derfor optimal for dig, der har ekstra langt til dit daglige gøremål.

OBS: Vær opmærksom på, at dette er en grov inddeling. Mange modeller ville være hybrider af denne terminologi, så lad dig ikke skræmme af, hvis du ikke kan se dit behov beskrevet i denne inddeling. 

 

Der kommer hele tiden nye modeller og udgaver på markedet, så der er gode chancer for, at du finder en, der matcher dit behov. Derfor kan du roligt gå på opdagelse i vores webshop, hvor vi har et bredt udvalg af forskellige typer elcykler og mærker til alle slags behov.

 

Er du i tvivl om, hvilken type elcykel, der bedst dækker dit behov? Eller vil du vide mere om de forskellige typer elcykler? Kontakt os i dag på pedalatleten@kundeservice.dk eller +4570707513 - Vi har mange års erfaring med at hjælpe kunder til den helt rette cykel, og vil med glæde også hjælpe dig.

 

 1. Praktiske fordele - Ingen problemer med parkering

Med en elcykel er du hurtig og fleksibel. Du kan på effektiv vis komme langt, uden at få sved på panden, hverken af hensyn til bakker og modvind, eller af hensyn til at skulle bøvle med at finde parkering.

Udvid din radius, tilbagelæg større afstande, eller kom hurtigere og mere effektivt frem. Der er sågar mulighed for at kombinere cykelturen med offentlig transport, da cyklen nemt kan tages med i toget. 

Rejser du mest i myldretiden, hvor pladsen er knap, kan du også finde foldbare elcykler, som har taget det praktiske til et nyt niveau.

Rækkevidden er i langt de fleste tilfælde ikke noget problem. Skal du langt, kan du få batteristørrelser, som leverer en rækkevidde på op til 180 km på en opladning. 

Så læg bilkøen bag dig, slip for alt det besværlige, og sæt dig i stedet op på elcyklen og kom hurtigt og nemt afsted.

 

Har du brug for at vide mere om elcykelbatterier? Læs om elcykelbatteries levetid, ladetid, opbevaring, placering, rækkevidde mm. nederst på siden her.  

 

 1. Elcykler er nemme at vedligeholde

I en travl hverdag, kan det være svært at få tid til selv de mindste ting. Derfor er det godt med et transportmiddel, som ikke kræver det store af dig.

Elcyklens batteri skal jævnligt oplades, men som så mange andre ting i hverdagen, kræver det blot, at du gør det til en fast vane. Vi anbefaler en batteristørrelse, der svarer til, at du maksimalt skal oplade batteriet 1-2 gange om ugen.

Det er altid en god idé at rengøre din cykel - særligt, når der ligger salt og skidt på vejene, som kan drille de mekaniske komponenter. Giv den lidt kærlighed i ny og næ, så holder den længere. 

Sørg også for at give den hele armen med en stor omgang forårs- og efterårsrengøring, så er du klar til endnu en sæson.

Vi tager os af alt det tekniske, så du skal bare komme til jævnlige eftersyn med elcyklen, så skal vi nok sørge for god og effektiv betjening, så din elcykel er toptunet og sikker at køre på.

 

Hold din elcykel i topform med den rette vedligeholdelse. Så holder din investering i længere tid, giver dig en bedre køreglæde og maksimal komfort. Vi har alt, du skal bruge til at vedligeholde din cykel, mens du også er velkommen i vores værksted, hvor vi tager os grundigt af din elcykel. 

 

 1. Elcykler er sjove!

Vi er vilde med elcykler. Ikke mindst på grund af de ovenstående 9 grunde. Men også fordi elcykler er sjove!

De leverer køreglæde helt ud til fingerspidserne, og omdanner selv de mest trælse gøremål til en mulighed for leg. De giver dig fart og frihed uanset terræn, vejr og vind.

Pedalatleten 10 gode grunde til at vælge en elcykel sjov

De præsenterer for os et frirum, hvor du for en stund glemmer dine bekymringer og giver dig et friskt pust, som kan skubbe hverdagens strabadser til side.

Lad dig forføre af dette stykke af moderne transportkunst, som kombinerer det bedste fra forfinet cykel-ingeniørskab med topmoderne mekanik. 

Funktionaliteten matcher moderne behov, og æstetikken en fryd for øjet. Så hop i sadlen og træd glædeligt derudaf - for du får både farve på kinderne og vind i håret, når du ubesværet suser gennem byen, på landevejen, eller i skoven.

 

Vi håber, at du med ovenstående in mente er blevet en smule mere begejstret for elcykler. For der er meget at hente, både af praktiske årsager, men i høj grad også af hensyn til at gøre hverdagen sjovere! 

 

Bestil din elcykel hos Pedalatleten og få den leveret samlet og 100% køreklar

Bestil din næste elcykel hos Pedalatleten.dk og få hurtig og sikker levering. 

På vores værksted samler og klargør vores dygtige og uddannede cykelmekanikere din cykel, så den altid leveres 100% samlet og køreklar. Bestiller du ekstraudstyr monterer vi også dette.

Vi leverer inden for 1-3 hverdage, du har 365 dages fortrydelsesret, og du får fri fragt ved bestilling af cykel for over 3999,- dkk (799,- dkk for øvrige varer).

 

Prismatch og service på din elcykel og dit elcykelbatteri hos Pedalatleten

Vores priser er konkurrencedygtige, og vi garanterer prismatch på alle elcykelbatterier, elcykler og reservedele. Finder du produktet billigere hos en konkurrent matcher vi derfor denne pris.

Elcykelbatteriers levetid varierer afhængig af flere faktorer som belastning, opbevaring og vedligeholdelse, men estimeres i gennemsnit til omkring 5 år. Skulle dit batteri blive slidt ned, kan du nemt og hurtigt selv skifte det ud med et nyt batteri fra vores butik.

Vi hjælper dig kvit og frit med at komme af med dit gamle batteri på en miljømæssig forsvarlig måde, når du køber et nyt hos os. Køber du nyt batteri online, vedlægger vi en returlabel i forsendelsen, som du kan bruge til at sende det gamle retur til os. Kommer du forbi butikken, skal du blot medbringe det gamle batteri.

 

Få professionel rådgivning om elcykler

Har du spørgsmål til elcykler eller elcykelbatterier? Så tøv ikke med at kontakte os - vi står altid klar til at dele ud af vores mange års erfaring! Kontakt vores kundeservice på tlf. +45 70 70 75 13 eller på mail kundeservice@pedalatleten.dk.

Vi besvarer henvendelser i hverdage mellem 08.00 og 18.00 og lørdage mellem 10.00-15.00. I samme tidsrum har du også mulighed for at komme forbi vores fysiske butik, som er placeret ved Østerport station på Oslo Plads 9, 2100 København Ø.

✪ Kundeservice: 70 70 75 13