Fixie Cykler til herrer

Har du brug for en ny cykel? Og har den populære fixie bike fået din interesse?

Hos Pedalatleten har vi et stort udvalg af herre single speed/ fixie bikes, fra mærker som Centurion, MBK, Raleigh  og Winther. Så der burde være en herrecykel til en hver smag. Køb din fixie bike hos Pedalatleten

1 vare(r)

pr. side

1 vare(r)

pr. side

Hvad er en fixie bike?

En fixie bike, kaldes også for en Fixie cykel på dansk, er en cykel, der modsat en traditionel cykel ikke har nogle gear. Hvor en traditionel cykel ved baghjulet har en samling tandhjul, kranse og lignende. Er du på en fixie bike i stedet direkte forbundet med baghjulet. Dette betyder at du både kan køre forlæns og baglæns på en fixie bike. En fixie bike kaldes sommetider en singlespeed bike, grundet dens mangel på gear, og forkortes nogengange bare som "Fixie". Selve navnet "fixie bike" er en forkortelse af betegnelsen "Fixed gear bike". Uanset hvad du kalder den, kan du købe din næste herre fixie her. 

Fordele ved en fixie cykel

Man kan ikke sige fixie bike uden at sige simplicitet. Det er en enkelt cykel, hvor alle dele der kan skæres væk, er skåret væk. En fixie bike er en cykel, intet mere intet mindre.

Det betyder at når du køber en fixie, så får du en ekstremt let cykel, da alle ekstra dele er fjernet.

Yderligere er du som nævnt forbundet med din cykel. Dette gør at du vil opleve cyklen er væsentligt nemmere at manøvrere med, da kun dine bevægelser styrer cyklen. Denne forbindelse gør også cyklen effektiv. Da der nu ikke er nogle forhindringer mellem den energi du lægger i pedalerne og den energi hjulene modtager. Du vil derfor opleve det som lettere, eller mindre krævende at køre på en fixie bike, modsat den traditionelle cykel.

Der er mange fordele ved at købe en singlespeed cykel

Vedligeholdelse af en fixie bike

Ved enhver cykel er vedligeholdelse vigtigt, både for din egen køreglæde, men også for din cykels levetid. Her er simpliciteten ved en fixie bike en stor fordel. Med et begrænset antal dele, kræver en fixie bike væsentligt mindre vedligeholdelse, end en traditionel cykel.

Enkeltheden betyder også at eventuelle reparationer, eller forbedringer, selv kan udføres. Selv af rytteren, uden den store erfaring.

Hvor kan jeg køre  på min fixie cykel?

Du kan køre fixie alle steder, dog excellere en fixie i byen, og er skabt til det flade landskab. Den er ikke skabt til at køre op og ned at store bakker. Derfor anbefaler vi ikke fixie, til ryttere der bor i et bakket landskab.

Hvor du på en traditionel cykel vil skifte til et lavere gear, og køre langsomt op af bakken. Bliver du på din fixie, nødt til at stå i pedalerne, for at for at kæmpe dig op af bakkerne. Da du ikke har mulighed for at skifte ned i gear, og derfor bliver nødt til at stor energi i cyklen.

Opnå bedre resultater på din nye singlespeed cykel

Med din nye fixie bike vil du opleve cykling som sjovere, men garanteret også hårdere. Fixie bikes har nemlig ikke friløb, ligesom en traditionel cykel. Dette betyder eksempelvis, at du ikke at sidde i pedalerne på vej ned af bakke. Hvis hjulene drejer rundt gør dine pedaler nemlig også.

Dette gør at din krop konstant er i bevægelse. Der er ingen pauser, det er bare dig og din cykel.

Den konstante bevægelse vil betyde, at din kondition vil blive forbedret. Selv hvis du bare benytter den 30 minutter om dagen.

Hvorfor skal din næste cykel være en Fixie bike?

Selvom mange siger, at det er svært at komme fra en normal cykel med gear og bremser over til en Fixie bike med kun et gear og ingen decideret bremse, er det forholdsvis nemt at justere ens hastighed eller tvinge ens baghjul til at glide og bremse på alternativ vis. Der er mange fordele ved en Fixie bike. En af disse er, at den kun har et gear, hvilket gør, at man skal bruge mindre penge på reservedele og vedligeholdelse. Den er kan være nemmere at styre, især i tæt trafik. Dette er på grund af noget, man kalder race geometri, som bevirker, at cyklen kan vende på en tallerken, samtidig med at du kan justere din hastighed igennem pedalerne. En Fixie bike har færre dele end almindelig cykel, og det har en række positive følgevirkninger. En vigtigste af disse følgevirkninger vedrører vedligeholdelse. De få dele bevirker nemlig, at en Fixie bike er yderst let at vedligeholde. En Fixie cykel er også et godt redskab til at komme i form med, da du bevæger dig konstant og bruger musklerne hele tiden, når du passerer gaden på en sådan cykel. Men den vigtigste og bedste grund til at købe en Fixie bike er selve oplevelsen. I sidste ende er brugen af en fixie bike en flydende og sjælfuld oplevelse.

Fixie cykler har super meget attitude

Hvis du køber en Fixie cykel, er det dels et statement men også en cykel med næsten uendelige muligheder. Idet du kan customize din fixie cykel næsten, som du vil, kan du også give det statement, du vil. Udover dette er der også noget over, at du ikke har bremser og ikke kan trille i fri hjul på din cykel. Man kan nærmest sige, at en fixie cykel har sin egen sjæl grundet dens smarte udseende. Den skriger efter positiv opmærksomhed, og enhver forbipasserende, du møder på gaden, vil utvivlsomt mærke misundelsen boble i maven på sig, når du kommer farende forbi på din fede Fixie bike. Idet en fixie cykel har så få dele bliver den også lettere. Det vil sige, at du nærmest kan tage den med dig overalt, og hvis du kommer til et sted, hvor du ikke kan cykle, smider du den da bare over skulderen og går videre. Ikke nok med at du kan sætte dit eget præg på din fixie cykel, så er der en hel trend og kultur omkring denne cykeltype. Flere og flere blogs, bøger og magasiner begynder at skrive omkring disse cykler, og hvilket statement man kan give med dem. Når du køber en Fixie cykel, starter du med en cykel uden alle de ekstra ting, som du finder på alle de andre cykler, det er en for dem der bare vil have en cykel uden alt for meget tingeltangel. Det er en let cykel med tynde dæk.

En Fixie bike er en super storbycykel

En Fixie bike er yderst let at vedligeholde, og den fungerer stort set altid upåklageligt. Et enkelt fast gear kræver næsten ingen vedligeholdelse. Derudover er der ingen bremsekabler, der skal efterspændes eller tjekkes, medmindre man har monteret en bremse. Fixie bikes er nemme at styre, både ved lav og høj hastighed, da det er yderst nemt at holde balancen på en sådan cykel. Ligeledes er det nemt at justere ens hastighed med ens ben på en Fixie bike. Når du bruger en Fixie bike, skal du ikke koncentrere dig om at skifte gear hele tiden. Her kan du fokusere mere på dine omgivelser, og dette er især et plus i byen. Det er ikke kun, fordi du ikke skal skifte gear hele tiden, men generelt vil du bare blive mere opmærksom på dine omgivelser, da du ikke har en bagbremse og derfor ikke bare kan standse brat op. Idet cyklen ikke har alt det udstyr, som alle andre cykler har, er en Fixie bike forholdsvis let. Dette vil sige, at hvis du bor i en boligblok, eller bare generelt ikke er glad for at lade din cykel stå udenfor om natten, kan du nemmere tage den med indenfor i dit hjem.

Skal din Fixie bike laves?

Skal du have hjælp med at customize din Fixie bike, eller er der noget på din Fixie bike, der er gået i stykker, er du altid velkommen i vores værksted. Her har vi alt, der skal til for at ordne din Fixie bike. Vi har tilmed et stort udvalg af tilbehør og udstyr til dig og din cykel; vi har både cykellåse, cykelhjelme og meget andet.

Et par tips til dig, der er på en Fixie bike for første gang

Her er nogle tips til, hvordan du kommer godt i gang med din Fixie bike. Brug forbremsen eller få en forbremse installeret på din Fixie bike Vær altid opmærksom på dine omgivelser. Da du ikke er vant til at bremse på en fixie bike er det vigtigt at være lidt overforsigtig, da du ikke kan nå at bremse brat op. Find dit eget flow - det er vigtigt at finde din egen rytme, indtil du er blevet vant til at cykle på en Fixie bike.

Hvorfor kan en Fixie bike hjælpe dig med at blive en bedre cyklist?

En Fixie bike kan forbedre din træderytme. En glat kadence er den bedste måde at cykle på. Når man har en glat kadance, betyder det, at man cykler med en fast rytme. Når du kører ned ad nedkørsler på en Fixie bike, tvinger du dig selv til dreje dine ben. Derved vil du hurtigt udvikle en og jævn pedalrytme. På meget stejle nedstigninger vil du lære at spinde dine ben i et højt tempo, hvilket vil skærpe dine evner som sprinter. Med en almindelig cykel med gear vil du på en stejl bakke kunne gå ned i lavere gear, men den mulighed har du ikke med en Fixie bike. Med en sådan cykel vil du, på stejle stigninger, skubbe dig selv ud af din komfortzone. Du vil være tvunget til at bruge hver og en muskel, som er involveret i cykling. Mange stigninger på Fixie bikes vil derfor resultere, at du får stærke ben, en stærk kerne og en trimmet overkrop. Når du skifter til en Fixie bike, vil du opdage, hvor meget tid du plejede at bruge på free wheeling på din almindelige cykel. Med en Fixie bike skal du tjene hver kilometer du cykler, hvilket gør det en effektiv måde at træne på. Efter noget tid vil du hurtigt opdage, at den cykelrute, der førhen tog al din energi, kan du nu nemmere og med mere overskud overkomme. Dine evner til at se fremad og udnytte de små huller i trafikken, og din balance vil blive forbedret. Du kan udfordre dig selv ved at beslutte, at du ikke må sætte din fod i jorden, når du skal bremse. Derved vil du hurtigt lære, hvilken hastighed du have, når du nærmer dig et lyskryds, og hvordan du bedst udnytter din hastighed og frihed på din Fixie bike.

Skal jeg vælge en fixie cykel eller en racercykel?

Det er vigtigt at sige fra starten, at den ene cykeltype ikke er langt bedre end den anden, og at der ikke findes et endeligt svar. Det er på mange måder en smagsspørgsmål, og et spørgsmål om, hvilke behov og krav man har til en cykel. Fixie cykler er generelt meget billigere og nemmere at vedligeholde, hvilket skyldes, at cyklen, som nævnt, består af ganske få dele. Du kan potentielt set få mere cykel for færre penge, idet der er færre dele der skal i en fixie cykel, kan producenterne bruge materialer af højere kvalitet til resten af cyklen. Du kan, generelt set, opnå højere hastigheder på racercykler, hvilket blandt andet skyldes gearene, som hjælper med at maksimere din effektivitet. På en racercykel kan du nemlig justere dine gear, mens du cykler, og dermed være i det gear, der passer bedst til den givne situation. Ovenstående betyder ikke, at en Fixie cykel ikke kan køre hurtigt. Denne cykel er, som nævnt, utrolig let, og du vil derfor også kunne opnå høje hastigheder på en sådan cykel. Når der er tale om bykørsel, vil der ikke være den store forskel på at køre på en racercykel og en Fixie bike, da det primært er, når man skal køre op- eller nedad, at gearene kommer til deres ret. Både en Fixie cykel og en racercykel er cykeltyper, man forbinder med god komfort. De er behagelige at cykle på, og man kan opnå fine hastigheder på begge cykeltyper. Komfort er mere afhængig af rammen og cyklens komponenter og ikke, om cyklen er en Fixie cykel eller en racercykel. Så man kan sige, at hvis du er på udkig efter en simpel oplevelse og vil spare penge på vedligeholdelse og selve cyklen, så er Fixie cyklen nok det bedste valg. Hvis du derimod er super konkurrencedrevet og vil opnå ekstremt høje hastigheder på din cykel, er racercyklen det rette valg. Fordele ved en racercykel: Højere hastighed Juster gear efter behov Fordele ved fixie cykler: Billigere Nemmere at vedligeholde

Ekstraudstyr og andet tilbehør til dig og din Fixie cykel

Her kommer vi med en lille liste over de ting, der vil give dig den bedste oplevelse på din Fixie cykel.

Tilbehør til dig selv:

  • Cykelhjelm Din egen sikkerhed er den største prioritet i trafikken, derfor er en cykelhjelm vigtig, og især når du cykel på en Fixie cykel
  • Lappegrej - så du kan lappe din Fixie cykel, næste gang du punkterer
  • Multitool- så du kan få dit dæk afmonteret, når du punkterer
  • Cykelpumper - en pumpe er selvfølgelig også vigtig, så du kan sikre, at du altid har tilstrækkeligt med luft i dækkene på cyklen

Ekstraudstyr til din fixie cykel:

  • Cykellygter - er altid must, så alle kan se dig, når det bliver mørkt. Der er tilmed et lovkrav at cykle med lygter efter mørkets frembrud
  • Cykelskærme - så kan du holde mudder og andet skidt, dine dæk kunne slynge efter dig eller cyklisterne bagved, væk
  • Støtteben - så kan din cykel stå af sig selv
  • Ringeklokker - da det er lovpligtigt, og du slipper for at råbe efter folk, der står i vejen.
  • Cykellåse - så bliver din Fixie cykel ikke stjålet.

Vedligeholdelse af din Fixie bike

Når det gælder vedligeholdelsen af din Fixie bike, er det som tidligere nævnt ikke ret meget, der skal gøres. Det, der skal tjekkes og vedligeholdes, er kæden på din Fixie bike. Hvis du har eftermonteret en bremse, skal denne naturligvis også tjekkes og vedligeholdes løbende. Det er vigtigt, at du sørger for, at kæden på din Fixie bike holdes smurt, så alt snavs og andet skidt bliver holdt væk. Man må dog ikke oversmøre cyklens kæde, da dette vil have den modsatte effekt end den tilsigtede. I stedet for at holde snavs og skidt væk vil en oversmurt kæde nemlig tiltrække disse elementer, hvilket kan beskadige kæden.

✪ Kundeservice: 70 70 75 13