Singlespeed/Fixie

Har du brug for en ny cykel? Og har den populære fixie bike fået din interesse?

Hos Pedalatleten har vi et stort udvalg af herre single speed/ fixie bikes, fra mærker som Centurion, MBK, Raleigh og Winther. Så der burde være en herrecykel til en hver smag. Køb din fixie bike hos Pedalatleten

10 vare(r)

pr. side

10 vare(r)

pr. side

Hvad er en fixie bike?

En fixie bike er en cykel, der modsat en traditionel cykel ikke har gear. Hvor en traditionel cykel ved baghjulet har en samling tandhjul, kranse og lignende. Er du på en fixie bike i stedet direkte forbundet med baghjulet. Dette betyder at du både kan køre forlæns og baglæns på en fixie bike. En fixie bike kaldes sommetider en singlespeed bike, grundet dens mangel på gear, og forkortes nogengange bare som "Fixie". Selve navnet "fixie bike" er en forkortelse af betegnelsen "Fixed gear bike". Uanset hvad du kalder den, kan du købe din næste herre fixie her. 

Fordele ved en fixie bike

Man kan ikke sige fixie bike uden at sige simplicitet. Det er en enkelt cykel, hvor alle dele der kan skæres væk, er skåret væk. En fixie bike er en cykel, intet mere intet mindre.

Det betyder at når du køber en fixie, så får du en ekstremt let cykel, da alle ekstra dele er fjernet.

Yderligere er du som nævnt forbundet med din cykel. Dette gør at du vil opleve cyklen er væsentligt nemmere at manøvrere med, da kun dine bevægelser styrer cyklen. Denne forbindelse gør også cyklen effektiv. Da der nu ikke er nogle forhindringer mellem den energi du lægger i pedalerne og den energi hjulene modtager. Du vil derfor opleve det som lettere, eller mindre krævende at køre på en fixie bike, modsat den traditionelle cykel.

Der er mange fordele ved at købe en singlespeed cykel

Vedligeholdelse

Ved enhver cykel er vedligeholdelse vigtigt, både for din egen køreglæde, men også for din cykels levetid. Her er simpliciteten ved en fixie bike en stor fordel. Med et begrænset antal dele, kræver en fixie bike væsentligt mindre vedligeholdelse, end en traditionel cykel.

Enkeltheden betyder også at eventuelle reparationer, eller forbedringer, selv kan udføres. Selv af rytteren, uden den store erfaring.

Hvor kan jeg køre fixie?

Du kan køre fixie alle steder, dog excellere en fixie i byen, og er skabt til det flade landskab. Den er ikke skabt til at køre op og ned at store bakker. Derfor anbefaler vi ikke fixie, til ryttere der bor i et bakket landskab.

Hvor du på en traditionel cykel vil skifte til et lavere gear, og køre langsomt op af bakken. Bliver du på din fixie, nødt til at stå i pedalerne, for at for at kæmpe dig op af bakkerne. Da du ikke har mulighed for at skifte ned i gear, og derfor bliver nødt til at stor energi i cyklen.

Opnå bedre resultater på din nye singlespeed cykel

Med din nye fixie bike vil du opleve cykling som sjovere, men garanteret også hårdere. Fixie bikes har nemlig ikke friløb, ligesom en traditionel cykel. Dette betyder eksempelvis, at du ikke at sidde i pedalerne på vej ned af bakke. Hvis hjulene drejer rundt gør dine pedaler nemlig også.

Dette gør at din krop konstant er i bevægelse. Der er ingen pauser, det er bare dig og din cykel.

Den konstante bevægelse vil betyde, at din kondition vil blive forbedret. Selv hvis du bare benytter den 30 minutter om dagen.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13