Børnecykler

Mangler dit barn en ny cykel, eller er det første gang, dit barn skal have en cykel? Hos pedaltleten.dk er vi med hele vejen, lige fra dit barns første cykel, til dit barn er stor nok til en voksen cykel. Både løbecykler, børnecykler og juniorcykler, kan du finde her.

Vi har et bredt udvalg af dreng- og pigecykler i mange flotte farver og lækre design. Vores største leverandører af cykler er MBK og Winther. Køb dit barns nye børnecykel hos Pedalatleten.

27 vare(r)

pr. side

27 vare(r)

pr. side

  

En god opvækst med børnecykler

Kunsten at lære og cykle, er en stor del af vores barndom. Forældre giver det videre til deres børn, som så igen giver det videre, når de engang selv får børn. Det er en vigtigt at lære sit barn at cykle, det er sjovt og lærerigt for barnet, men barnet styrker desuden også der motoriske færdigheder. Ved at starte tidligt med at lære sit barn at cykle, hjælper det med barnets motorik, så han/hun er klar på de mange udfordringer senere i livet. Her er det oplagt at benytte en børnecykel

Når dit barn første gang skal prøve en cykel, er det fordelagtigt at begynde på en trehjulet cykel, på denne måde lærer barnet at koordinere sine arme og ben. Herefter kan barnet nemt benytte sig af en løbecykel, som også styrker motorikken, barnet har samtidig mulighed for at køre stærkere end på en trehjulet cykel.
Når barnet har mod på at prøve en almindelig cykel med to hjul, er det tid til at opgradere. Du kan både købe børnecykler med og uden støtteben. Det er en god ide at starte med at have støtteben på, så kan barnet vende sig til cyklen. Støttebenene kan altid tages af, men selvfølgelig først når dit barn er klar til at selv holde balancen.

Hvilken størrelse børnecykel skal jeg købe?

Du har sikkert regnet ud, at børnecykler, der er 12 tommer, er mindre end cykler, der er 26 tommer, men hvilken størrelse passer til dit barn? Det kan du få svar på her. Allerførst skal du undersøge, hvor højt dit barn er, da dette er den afgørende faktor for, hvilken størrelse drengecykel/ pigecykel der passer til ham/hende.

-          Er dit barn mellem 90 cm – 105 cm, passer en cykel på 12 tommer.

-          Er dit barn mellem 100 cm – 115 cm, passer en cykel på 16 tommer

-          Er dit barn mellem 110 cm – 125 cm, passer en cykel på 18 tommer.

-          Er dit barn mellem 120 cm – 130 cm, passer en cykel på 20 tommer.

-          Er dit barn mellem 130 cm – 155 cm, passer en cykel på 24 tommer

-          Er dit barn +155 cm, passer en cykel på 26 tommer.

Som du kan se, er der nogle overlap i ovenstående størrelsesguide. Hvis dit barn er 100 cm, kan det både passe en cykel på 12 tommer samt en cykel 16 tommer. Vi anbefaler dog, at du køber en cykel på 16 tommer i dette tilfælde, da denne naturligvis kan holde længere tid, inden den skal udskiftes. Barnet kan vokse hele 15 cm, før cyklen bliver for lille, mens barnet blot kan vokse 5 cm, inden du bør udskifte cyklen igen, såfremt du køber en cykel på 12 tommer til dit barn på 100 cm.

Drenge- og pigecykler til enhver smag

Alle vores billige børnecykler kan fås i mange forskellige farver. Der er farver, der appellerer til piger, og farver, der appellerer til drenge. Uanset hvilken farve der er dit barns yndlingsfarve, garanterer vi, at du kan finde en lækker kvalitetsbørnecykel i netop denne farve.

Man kan købe børnecykler med håndbremser eller fodbremser; samtidig skelner man mellem skivebremser og fælgbremser. Fælgbremser er de mest almindelige, og de er perfekte til barnets første cykler. Det er en god ide, at der er fodbremser på dit barns første cykel, da denne form for bremse ikke kræver så stor balanceevne, som håndbremser gør. Hvis man bremser meget hårdt op med håndbremser, er der også en lille risiko for, at man falder forover styret. Dette kommer aldrig til at ske med fodbremser.   

Når du skal købe cykel til dit barn, skal du også overveje, om cyklen skal have indvendige eller udvendige gear. De indvendige gear er et fordelagtigt valg til barnets første cykel, da det næsten altid er lettere at skifte gear på en cykel med indvendige gear end på en cykel med udvendige gear. Der er dog en begrænsning med indvendige gear, og det er antallet af gear. Antallet af gear vil altid være højere for cykler med udvendige gear end for cykler med indvendige gear.

Råd og vejledning omkring dit barns nye cykel

Hvis der skulle være nogle spørgsmål, eller du bare er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores erfarne medarbejdere står altid klar til at guide jer i valget af cykel og besvare alle spørgsmål.
Der er desuden altid mulighed for at kigge forbi vores butik på Østerport i København Ø eller i København K, og lade børnene prøve en tur på cyklerne. Her giver vi gerne gode råd om stort som småt, og vejleder glædeligt om alt fra sikkerhed til læringsteknikker, når de mindste skal i gang med at cykle.

Garanti og levering

For at sikre dig den optimale sikkerhed med et minimalt besvær, leveres alle cykler 100% samlet af en fragtmand til din hoveddør og forhandles med en 2-årig garantiordning som kan forlænges i op til 6 år. Når børnene bliver ældre, og det er tid til at justere cyklen, er I naturligvis også meget velkomne til at kigge forbi butikken og få indstillet sadel og styr. 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13