Fixie cykler til damer

Mangler du en ny damecykel? Hos pedalatleten har vi et varieret udvalg af dame single speed/fixie bikes, fra mærker som MBK, Winther og Raleigh. Så hvis du er interesseret i den utroligt populære fixie bike, er du kommet til det helt rigtige sted. Køb din fixiebike til damer hos Pedalatleten

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet

Hvad er en fixie bike?

Der er stor forskel på en traditionel damecykel og en fixie bike, da en fixie ikke har gear. På den traditionelle cykel har du ved baghjulet en samling tandhjul og lignende. Du er derfor ikke direkte forbundet med dit baghjul, ligesom du er på en fixie bike. Derfor kan du på en fixie cykle både forlæns og baglæns.

En fixiebike kaldes populært en single speed cykel, navnet stammer fra dens gear, eller mangel på dem. Sommetider forkortes fixiebike til "fixie", hvilket er lidt sjovt da navnet fixiebike selv er en forkortelse for "Fixed gear bike". 

 

Fordele ved køb af single speed cykler til damer

Fixie bikes er vidunderlig enkle, simpel og bare lige til. Alle overflødige dele er skåret væk, derfor står du tilbage med minimalistisk cykel, med utroligt lav vægt. Fixie bikes er cykler, intet mere, intet mindre. Denne lave vægt gør at du på din nye damecykel kan opnå en høj fart.

Da du på en fixie bike er forbundet med din cykel, vil du ikke opleve nogen difference mellem den energi du lægger i pedalerne, og den energi der kommer til hjulene. Cyklen reagere nemlig direkte på dig, dette gør også at du vil få lettere ved at manøvrere på cyklen. Fixie bikes er af disse grunde, mindre krævende at køre på end traditionelle cykler. Dog kræver en fixie bike tilvænning da det er en fundamentalt anden måde at cykle på end traditionelle cykler.

Der er mange fordele ved at købe en fixebike.

 

Vedligeholdelse af din fixie bike

At vedligeholde cyklen er essentiel for din nye damecykels levetid. Her kommer den minimalistiske tankegang der præger fixie bikes til din redning. Få dele er lig med få reparationer, generelt kræver fixies ikke den store vedligeholdelse. Samtidigt er fixies så enkle at selv cyklister uden erfaring, bør være i stand til at udføre reparationer, eller forbedringer. God vedligeholdelse er desuden vigtigt for din køreglæde, alle ved det er sjovere at køre på en ny cykel end en gammel. Så hold din nye cykel ny så længe du kan, igennem god vedligeholdelse.

Hvor kan jeg køre fixie?

Overalt, men hvis du vil have det meste ud af din nye fixie, anbefaler vi den til bykørsel. Fixies egner sig ikke til bakker, da de ikke har nogen gear. Derfor kan det hurtigt blive en kamp at komme op ad bakken. Sad du på en traditionel damecykel, ville du kunne skifte ned i gear, og langsomt men uden store anstrengelser komme opad. På en fixie er dette ikke muligt. Fixies er dog ikke fuldstændigt hæmmet, du vil godt kunne klatre hvis du står op i pedalerne og holder en god fart.

Fixie bikes er skabt til urbane cyklister, og deres udfordringer. En fixie kan derfor godt benyttes uden for byerne, dog vil den ikke excellere her.

Opnå bedre resultater på din nye damecykel

Du vil opleve det bliver sjovere at cykle på din nye fixie, men samtidigt også hårdere. En traditionel cykel har friløb, det betyder at du kan trille afsted uden at bevæge pedalerne. Dette er fint hvis du har brug en pause. Det får du dog ikke på din nye fixie. Med en direkte forbindelse til dit baghjul, står pedalerne kun stille når hjulet gør. Derfor bliver nødt til at være konstant aktiv når du er på cyklen. Dette er dog gode nyheder, du vil opleve at være mere i kontakt med din cykel, hvilket bør gøre turen sjovere. Samtidigt vil du få væsentligt bedre motion ved at fjerne friløbet.

Vi har selvfølgelig også fixie cykler til mænd 

Fandt du ikke det du ledte efter? Så tag det helt roligt. Vi ved godt, at rigtigt mange foretrækker at søge efter en helt bestemt model. Fixie cykler laves dog som bekendt både til mænd og damer, så hvis du leder efter netop dette, så finder du det på denne side

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13