Elcykler med centermotor

 Elcykler består af en række komponenter, der hver tjener sin unikke funktion. Når du skal købe ny elcykel, fortjener nogle komponenter dog større grad af overvejelse end andre. En af de komponenter, der er allervigtigst at du forholder dig til, er motortypen. Dette skyldes, at motoren har stor indvirkning på elcyklens performance, den har væsentlig betydning for din oplevelse på elcyklen, og at de forskellige motorer sætter forskellige krav til dig som cyklist. Derfor sætter vi her fokus på en af de mest populære motorer til elcykler: centermotoren.

 

Hvad er en centermotor?

En centermotor er, som navnet antyder, en motor placeret centralt på en elcykel. Placeret centralt i krankboksen tilfører den kraft til kranen, som giver en effektiv og naturlig form for fremdrift. Centermotoren adskiller sig derfor fra de øvrige typer motorer, frontmotor og baghulsmotor, ved dens karakteristiske centrale placering, men også ved dens dertilhørende funktionalitet og performance. Du finder både centermotorer på klassiske elcykler, citybike elcykler, E-mountainbikes og Speed Pedelecs. Fælles er dog den centrale placering, den optimale vægtfordeling og den typisk stærkere ydeevne.

 

Hvordan fungerer en centermotor?

Alle elcykler fungerer efter et princip om at motoren registrere dit tråd i pedalen på den ene eller anden måde. Fælles for de fleste elcykler er den påsatte rotationssensor, der registrerer dit tråd i pedalen, og leverer fuld kraft i henhold til den indstilling, du har valgt på displayet.

På en elcykel med centermotor finder du udover rorationssensoren også en påsat pedalkraftsensor. Med pedalkraftsensoren registreres ikke kun at du træder i pedalerne, men også hvor hårdt du træder. Det betyder at motoren ikke bare giver fuld kraft, så snart du træder i pedalen, men at assistancen justeres ud fra din egen ydeevne. Træder du hårdt, hjælper motoren meget, og vice versa.

På denne måde adskiller centermotoren sig fra de øvrige typer motorer ved at have en pedalkraftsensor installeret. Det betyder, at du får en mere naturlig følelse på cyklen. Den indbyder til en anelse mere motion, hvilket kan være en ulempe for dig, der er gangbesværet, har dårlige knæ o.lign. Til gengæld er centermotorer typisk kraftigere, mere effektive og giver ofte en længere rækkevidde. Vægten fra den centrale placering giver også en velafbalanceret fornemmelse, så du har en følelse af fuld kontrol.

 

Skal jeg vælge en elcykel med centermotor eller frontmotor?

Dette er et meget relevant spørgsmål for dig, der skal til at købe en elcykel. For med ovenstående in mente, hvilken type motor skal du så vælge?

Det korte svar er: Det kommer an på dit behov.

 

Elcykel med centermotor

En elcykel med centermotor giver dig en mere naturlig køreoplevelse, da den kombinerer rotationssensor med en pedalkraftsensor. Bår du træder i pedalen, registrerer rotationssensoren dit tråd, og aktiverer træddeassistenten. Denne sensor justerer ikke i forhold til, hvor hårdt du træder i pedalerne. Det gør pedalkraftsensoren til gengæld. Derfor får du med denne kombination justeret niveauet af trædeasistancen, afhængig af hvor hårdt du træder

Med placeringen i krankboksen slipper du desuden også for problemer i forbindelse med afmontering og udskiftning af hjulene, som ellers kan være en udfordring ved for- og baghjulsmotorer.

Er du sund og rask, eller skal du længere distancer, er centermotoren en oplagt løsning. Du vil bedre kunne udnytte batteriets strøm, og du vil generelt have en langt mere effektivt form for transport.

 

 

Elcykel med frontmotor

En elcykel med frontmotor giver i højere grad en følelse af at blive trukket afsted. Den er god til dig, der gerne vil trækkes ubesværet afsted, da den ikke sætter nogle særlige krav til dig som cyklist.

Elcykler med frontmotor kombineres ofte med bagagebærerbatteri, og lav indstigning, hvilket giver et behageligt tyngdepunkt, og gør det nemt for dig at anstige cyklen. Der stilles derfor ingen særlige krav til din krops fysiske evner, eller til dine hofters fleksibilitet.

Vi anbefaler derfor ofte elcykler med frontmotor til ældre, til dig der er ved at rehabilitere fra en skade, eller til dig, der gerne vil have lidt ekstra hjælp på din vej.

 

 

 

Cykelmotorer af højeste kvalitet 

Motoren bør i vores optik være en topprioritet for valget af din nye elcykel. Derfor indeholder vores udvalg af elcykler kun motorer af højeste kvalitet. 

Langt størstedelen af vores elcykler har motorer og elsystemer fra topkvalitetsmærkerne Bosch og Shimano, som du kan læse mere om nedenfor.

 

Elcykler med Bosch centermotor

Bosch booster cyklens performance. Som et af de absolut bedste elsystem-mærker, leverer Bosch både driftsikkerhed, fart og en behagelig køreoplevelse, uanset om den er monteret på en klassisk elcykel, på en Citbyike elcykel, Speed Pedelec eller E-Mountainbike.

 

 

 

Elcykler med Shimano centermotor

Shimano leverer kraftige og driftsikre motorer og elsystemer til glæde og gavn for enhver cyklist. Med en motor fra Shimano får du et fantastisk vejgreb og solide køreegenskaber. De skaber ideelle rammer til både hverdagscykling og til lange ture.  

 

 

Køb elcykel med centermotor hos Pedalatleten og få den leveret samlet og 100% køreklar

Bestil din næste elcykel hos Pedalatleten.dk og få hurtig og sikker levering. 

På vores værksted samler og klargør vores dygtige og uddannede cykelmekanikere din cykel, så den altid leveres 100% samlet og køreklar. Bestiller du ekstraudstyr monterer vi også dette.

Vi leverer inden for 1-3 hverdage, du har 365 dages fortrydelsesret, og du får fri fragt ved bestilling af cykel for over 3999,- dkk (799,- dkk for øvrige varer).

 

Prismatch og service på din elcykel hos Pedalatleten

Vores priser er konkurrencedygtige, og vi garanterer prismatch på alle elcykelbatterier, elcykler og reservedele. Finder du produktet billigere hos en konkurrent matcher vi derfor denne pris.

Elcykelbatteriers levetid varierer afhængig af flere faktorer som belastning, opbevaring og vedligeholdelse, men estimeres i gennemsnit til omkring 5 år. Skulle dit batteri blive slidt ned, kan du nemt og hurtigt selv skifte det ud med et nyt batteri fra vores butik.

Vi hjælper dig kvit og frit med at komme af med dit gamle batteri på en miljømæssig forsvarlig måde, når du køber et nyt hos os. Køber du nyt batteri online, vedlægger vi en returlabel i forsendelsen, som du kan bruge til at sende det gamle retur til os. Kommer du forbi butikken, skal du blot medbringe det gamle batteri.

 

Få professionel rådgivning om elcykler

Har du spørgsmål til elcykler eller elcykelbatterier? Så tøv ikke med at kontakte os - vi står altid klar til at dele ud af vores mange års erfaring! Kontakt vores kundeservice på tlf. +45 70 70 75 13 eller på mail kundeservice@pedalatleten.dk.

Vi besvarer henvendelser i hverdage mellem 08.00 og 18.00 og lørdage mellem 10.00-15.00. I samme tidsrum har du også mulighed for at komme forbi vores fysiske butik, som er placeret ved Østerport station på Oslo Plads 9, 2100 København Ø.

 

 

 

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13