Modtag RSS

Elcykler

Find din nye elcykel hos Pedalatleten i dag

Hos Pedalatleten finder du det bedste udvalg af elcykler herhjemme til knivskarpe priser. Nedenfor kan du finde alle vores bedste tips til at vælge den helt rette cykel til dine behov.

1 til 32 ud af 140

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1 til 32 ud af 140

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

 

Elcyklen er nyere i Danmark, og markedet for elcykler er vokset gevaldigt de sidste år. Elcyklen er dog stadig langt større i andre cykelnationer som Holland og Tyskland, men specielt det unge segment har taget godt imod elcyklen. Da elcyklen i starten kom frem, bestod den af et batteri og en motor som blev sat på en traditionel cykel, senere blev det til indbyggede motorer med batteri, der dog ikke kunne køre særlig langt ad gangen. Teknologien har udviklet sig sådanne at elcyklen nu er så effektiv, at den for rigtig mange sagtens kan erstatte bus, tog eller bil. Det er ikke unormalt at elcykler har en batterilevetid der kan føre dig 130 kilometer væk, og nogle endda længere.

Elcykler vil dog altid være tungere end en almindelig cykel, det skyldes at motor og batteri er monteret. Trods den øgede vægt er elcykler fantastiske til dig der vil cykle til og fra arbejde, men oplever at det kan tage for lang tid hvis du skal cykle på en almindelig cykel. Du kan slippe for at skifte i det offentlige, og med en elcykel kan du cykle langt hurtigere end du vil kunne på en normal cykel, dette gælder både op og ned ad bakke. Samtidig er en elcykel fantastisk til ældre eller personer der er hæmmede i deres bevægelighed, da elcyklen kan gøre det muligt at cykle længere end kroppen ellers kan tillade. Der findes grundlæggende 3 forskellige typer af elcykler:

 • Klassiske
 • Citybike
 • Mountainbike

Den klassiske elcykel

Den klassiske elcykel kommer ofte med en forhjulstrukket motor, og den giver stor komfort på kortere ture inden i byen. Du sidder normalt oprejst på den klassiske elcykel, som betyder at du opnår den maksimale komfort på kortere ture, der bliver ikke indbudt til at der skal køres stærkt.

El-citybikes

Citybikes er blevet mere og mere populære i storbyerne er hjemme, da de giver en god mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt i byen. Citybikes er i mellemtiden også begyndt at dukke frem som elcykler, som er perfekt til dig der gerne vil have en citybike. En citybike giver mulighed for at sidde mindre oprejst, og derved mulighed for at køre hurtigere, denne type cykel opfylder herved de fleste krav du kan have til en cykel.

El-mountainbike

El-Mountainbiken kan både bruges til offroad cykling, men også med stor fordel når du skal cykle til og fra arbejde. Mountainbiken giver maksimal komfort uanset om du befinder dig på landevej, i byen eller i skoven, ved at yde affjedring i forgaflen. Mountainbikes bruges både til at køre motionskørsel og som transport i hverdagen, og det er en rigtig god ide. En el-mountainbike kan benyttes som andre elcykler, men den kan også gøre det muligt for dig at køre offroad mountainbike selvom der kan være omstændigheder der gør at du ikke har mulighed for det.

Hvordan fungerer en elcykel?

En elcykel er drevet af en elmotor som får strøm fra et aftageligt og opladeligt batteri, det giver dig mulighed for at komme hurtigere frem. En elcykel kan være drevet af 3 overordnede typer motorer:

 • Centermotor
 • Forhjulsmotor
 • Baghjulsmotor

Centermotor

En centermotor bliver også kaldt en krankmotor, og giver for langt de fleste en rigtig god balance fornemmelse, da vægten fra motoren ligger lavt på cyklen. En centermotor fungerer ved at der tilføres kraft direkte til kranen, som giver en effektiv fremdrift, der ikke føles unormal i forhold til en normal cykel. Langt de fleste centermotorer her en sensor der automatisk justere kraften motoren tilfører til kranken i forhold til den kraft du tilfører.

Forhjulsmotor

Forhjulsmotoren er den motor du finder på langt de fleste elcykler, den driver cyklen ved at tilføre kraft til forhjulet. Da forhjulsmotoren trækker gennem forhjulet, vil du opleve at det til tider kan være sværere at kontrollere en elcykel med forhjulsmotor end med andre motorer, det skal dog siges at det ikke er noget problem der er værd at fravælge en cykel for.

Baghjulsmotor

Baghjulsmotoren er den mest sjældne af alle de 3 forskellige typer af motorer, og de bruges ofte på ladcykler og mountainbikes hvor der kan være brug for et ekstra kick når det går op ad bakke. En baghjulsmotor giver en god fornemmelse for vægtfordelingen og balancen. Baghjulsmotoren er yderst praktisk til terrænkørsel, hvilket også er hvorfor at denne type motor bl.a. findes i el-mountainbikes.

Sørg for at vælge den rigtige elcykel

Når du skal have fat i den rigtige elcykel, er der flere kriterier der er værd at overveje, det gælder ikke kun farven på cyklen eller mærket. Grundlæggende er der 3 forskellige kriterier, der er vigtige for at vælge den korrekte:

 • Pris
 • Type af motor
 • Kapacitet

Elcykler er generelt mere dyre end almindelige cykler, de giver dog ikke den samme frihed til at cykle lange ture, uden at skulle have fat i det helt store cykeludstyr. Start med at lægge et budget for hvad du vil bruge på en elcykel, så er det langt nemmere at finde en cykel der passer til dine behov inden for din prisklasse. Det er desuden en god idé at vurdere hvor langt du skal cykle i løbet af en uge, så du får et batteri der kan holde til mere en tur. Når du har vurderet hvor langt du skal cykle, så sørg for at købe et batteri der har en lidt større kapacitet end den nødvendige, så du ikke kommer til at løbe tør for strøm, da cyklen godt kan være tung at cykle uden strøm.

Det er også vigtigt at vurdere hvilken type af motor den givne elcykel har, og sammenligne dens egenskaber med den forventede brug af cyklen. Selvom mountainbikes ofte kommer med en baghjulsmotor, kan du godt støde på modeller der har centermotor, og det kan være helt fint hvis planen er at bruge el-mountainbiken til bykørsel, men ikke hvis der skal køres i terræn. Hvis du ønsker endnu mere viden om dette, så kan du finde vores meget grundige test af elcykler her.

 

Få dit batteri til at holde længere

Lige som med alle andre elektroniske produkter, bliver batterierne bare dårlige med tiden. For at sørge for at batteriet beholder sin kapacitet i så lang tid som muligt, bør du undgå at batteriet bliver udsat for meget kulde, så hvis cyklen står udenfor eller andet koldt sted, bør du tage batteriet med ind i varmen. Samtidig er det også en god idé at sørge for at batteriet bliver ladt op et varmt sted, i hvert fald over 10 grader. Når du benytter batteriet, er det bedst for batteriet at det ikke bliver helt afladt ved brug, så sørg for at lade det ofte og det gør ikke noget at batteriet ikke bliver ladt helt op hver gang.

Vælg imellem nogle af de bedste brands på markedet 

Vi ønsker altid at kunne give vores kunder de bedste produkter på markedet, særligt til de bedste priser. Derfor er vi meget grundige og kræsne i forhold til, hvilke produkter og producenter vi tager ind. Hos os kan du således kun finde elcykler fra nogle af de dygtigste brands i branchen. 

Hos os finder du særligt elcykler fra brands som:

 

Spørg os – vi er cykelentusiaster

Hos Pedalatleten.dk elsker vi cykler! Vi er entusiaster og vores personale har mange års erfaring med både kørsel på, og tilpasning af cykler. Hvis der skulle være nogle spørgsmål, eller du bare er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores erfarne medarbejdere står altid klar til at guide jer i valget af cykel og besvare alle spørgsmål.

Garanti og levering

For at sikre dig den optimale sikkerhed med et minimalt besvær, leveres alle cykler 100% samlet med fragtmand til din hoveddør og er omfattet af en 2-årig garantiordning, med mulighed for at forlænge garantiperioden i op til 6 år.

✪ Kundeservice: 70 70 75 13