Loader countdown til black friday

E-Citybikes

Vi har på denne side, samlet hele vores store udvalg af e-citybikes. Herunder finder du e-citybikes i alle størrelser, til både mænd og kvinder i alle aldre. Er du i tvivl om hvilken e-citybike du vil have? Så kan du her læse alt du behøver at vide, når du skal vælge hvilken e-citybike som passer dig bedst.

1 til 32 ud af 136

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1 til 32 ud af 136

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Hvad er en elcykel?

En elcykel er en cykel, som har fået en batteridrevet elmotor monteret. Denne elmotor kan hjælpe cyklisten med at komme længere og nemmere frem på deres cykel. Elmotoren som er monteret på cyklen, får strøm fra et aftageligt og genopladeligt batteri. En elcykel kan være drevet af 3 typer af motorer, en centermotor, en forhjulsmotor eller en baghjulsmotor.

Der findes flere forskellige typer af elcykler.  

Hos Pedalatleten, kan du både finde e-mountainbikes og e-citybikes.

E-mountainbikes

En e-mountainbike, er en mountainbike med elmotor. En e-mountainbike, er altså til offroad-entusiasten som gerne vil opleve mountainbike-turen på en helt ny måde. Med en elmotor placeret på din mountainbike, er stejle bakker og offroad stigninger så let som en leg at bestige.

Udover at give dig et ekstra skub i skoven, kan du også bruge din e-mountainbike som et almindeligt transportmiddel til at komme fra A til B.

E-citybikes

En e-citybike, er til dem som bare har brug for et ekstra lille skub, når de cykler rundt i byen. Med en e-citybike, kan du sidde i en komfortabel oprejst siddeposition, mens du f.eks. cykler på arbejde, skal ud og handle, eller noget helt andet.

En e-citybike er, ligesom en almindelig citybike, bedst til korte og mellemlange distancer.

Vælg den rigtige e-citybike

Når du har besluttet dig, for at du gerne vil købe en e-citybike, skal du huske at overveje følgende kriterier:

 • Herre- eller damecykel
 • Størrelse
 • Type af motor
 • Rækkevidde på batteriet
 • Bremser

Herunder vil der komme en kort uddybning af, hvad du skal tænke på ved hvert kriterie.

Herre- eller damecykel

Det første du skal tænke på, når du skal finde din nye e-citybike, er om du vil have en herre- eller damecykel. Forskellen på disse er primært udseendet, men der er også ofte en forskel i stellet.

Stellet på en herrecykel, er typisk kendetegnet ved at den stang som sidder mellem styret og sadlen, er placeret højere oppe. Dette giver herrecyklen lidt mere stabilitet og robusthed.

Stellet på en damecykel, er typisk kendetegnet ved at stangen mellem styret og sadlen er placeret længere ned. Dette er for at det er mere komfortabelt, hvis man har kjole eller nederdel på, når man cykler. Stellet på en damecykel kan også give sig mere, hvis der eksempelvis bliver kørt over et bump.

Størrelse

Når du har fundet ud af om du vil have en dame eller en herrecykel, skal du finde ud af hvor stor din nye cykel skal være. For at finde ud af hvilken størrelse du skal vælge, skal du lave en skridtmåling.

Du laver en skridtmåling ved at stille dig op ad en væg, iført de sko som du normalt vil bruge til at cykle i. Her skal du så måle afstanden mellem gulvet og bunden af dit skridt (som når du sidder på en saddel). Er du i tvivl mellem to størrelser, vil det være en god ide at vælge den mindre størrelse, da dette vil give dig en cykel som er lettere at håndtere og med flere tilpasningsmuligheder.

Hos Pedaleksperten har vi størrelser på e-citybikes mellem 46cm og 58cm.

Rækkevidde på batteriet

Når du køber en elcykel, skal du finde ud af hvad du skal bruge den til. Du skal altså gerne vide hvor langt du ca. køre om dagen. Skal du bare bruge din cykel til at cykle små ture ned og handle, en til to gange om ugen, eller skal du bruge din cykel til at transportere dig frem og tilbage, når du skal på arbejde hver dag.

Du kan ved alle vores cykler, under specifikationer, læse hvor mange kilometer producenten har estimereret at cyklen kan køre, på en opladning.  

Motortype

Der findes som sagt 3 forskellige typer af motorer på en elcykel, en centermotor, en forhjulsmotor og en baghjulsmotor.

En centermotor giver for de fleste en god balance fornemmelse, da vægten fra motoren ligger lavt. De fleste centermotorer fungerer ved, at der sidder en sensor som automatisk justerer kraften som bliver tildelt til cyklen, i forhold til den kraft du tilfører.

En forhjulsmotor er den mest brugte motor blandt elcykler. Den driver cyklen ved at tilføre kraft til forhjulet. Dette kan gøre det en lille smule sværere at kontrollere cyklen. Men er noget man hurtigt vænner sig til.

En baghjulsmotor er den mest sjældne af alle motorerne. Den ses ofte på ladcykler eller mountainbikes. Den tilfører kraft til baghjulet hvilket ligesom centermotoren giver en god fornemmelse af balance og vægtfordeling.

Bremser

Når du cykler på en elcykel, kan du godt komme op i nogle lidt højere hastigheder end normalt. Det er derfor vigtigt at du har nogle gode bremser på din e-citybike.

Hos Pedalatleten kan du, når du køber en e-citybike, både få med fodbremser, rullebremser, fælgbremser eller hydrauliske skivebremser.

Du er ved at læse lidt om disse forskellige kriterier, helt klar til at finde den e-citybike som passer til dig.

Tips du kan bruge til at kører så langt som muligt på en opladning

Selvom vi ved alle vores el cykler, prøver at give dig en estimeret rækkevidde, på hvor langt du kan køre på en opladning, er der stadig en masse ting som kan have en effekt på dette. Det kan f.eks. være: motortype, brugerens vægt, modvind, terræn (asfalt, grus eller jord), dæktryk og hvor mange andre tilsluttede elektroniske enheder som lys kørecomputer og lign der er tilsluttet batteriet.

Her er et par 3 gode råd, som du kan bruge til at køre så langt som muligt, på en opladning.

 • Tjek jævnligt dæktrykket – hvis dækket har et lavt dæktryk, vil der blive brugt mere strøm.
 • Start i et lavt gear og undgå høje gear når du cykler op ad bakke.
 • Skil dig af med overflødig vægt – undgå at have ting på din cykel som ikke er nødvendige.

Husk cykelhjelmen

Når du køber en cykel, skal du huske også at købe en cykelhjelm til. Vi har et stort udvalg af både flotte og sikre cykelhjelme, til alle aldre.

Vi har f.eks. den moderne nye oppustlige cykelhjelm fra Hövding.

Prismatch, garanti og levering

Hos Pedalatleten vil vi være de billigste, vi tilbyder derfor alle vores kunder som køber en ny cykel hos os, at vi matcher prisen, hvis en af vores konkurrenter tilbyder samme model billigere.

For at sikre dig den optimale sikkerhed og et minimalt besvær, leveres alle cykler 100% samlet med en fragtmand til din hoveddør. Denne levering er helt gratis for nye cykler som har kostet over 3995 kr.

Desuden er din cykel som minimum, omfattet af en 2-årig garantiordning, med mulighed for at forlænge garantiperioden i op til 6 år.

Spørg os – vi er cykelentusiaster

Sidder du efter at have læst dette, stadig med et spørgsmål, som du ikke har fået besvaret, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Hos Pedalatleten, er vi eksperter i alt hvad der har med cykler at gøre. Vi er entusiaster og vores personale har mange års erfaring med både kørsel på, og tilpasning af cykler.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13