eCitybikes

Vi har på denne side, samlet hele vores store udvalg af e-citybikes. Herunder finder du e-citybikes i alle størrelser, til både mænd og kvinder i alle aldre. Er du i tvivl om hvilken e-citybike du vil have? Så kan du her læse alt du behøver at vide, når du skal vælge hvilken e-citybike som passer dig bedst.

1 til 32 ud af 107

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

1 til 32 ud af 107

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Hvad er en Citybike elcykel?

En Citybike elcykel, også kaldet e-citybike, er den ideelle kombination af sport og komfort. Den er, som navnet antyder, velegnet til bykørsel, da den ikke er lige så radikal som en racercykel, men dog mere sporty end den klassiske elcykel. Den er ligesom en almindelig citybike, bedst til korte og mellemlange distancer

Citybiken elcyklen er kendetegnet ved den fremadrettede siddeposition som minimerer vindmodstanden og samtidig gør det lettere for dig at skabe et kraftigt tråd i pedalerne. Skabt til både fart, fornøjelse og komfortabel køreoplevelse, kombinerer Citybike elcyklen et sporty look med de praktiske og behagelige køreegenskaber, som du kender fra en hverdagscykel. 

Siddepositionen er dog ikke lige så stejl som på en racercykel, så du slipper for at sidde krumbøjet. Du kan altså opnå fart, uden at gå på kompromis med komfort.

 

Vælg den rigtige e-citybike

Når du har besluttet dig, for at du gerne vil købe en e-citybike, skal du huske at overveje følgende kriterier:

 • Herre- eller damecykel
 • Størrelse
 • Type af gear
 • Bremser
 • Type af motor og rækkevidde på batteriet

 

Herre- eller damecykel

Det første du skal tænke på, når du skal finde din nye e-citybike, er om du vil have en herre- eller damecykel. Forskellen på disse er primært udseendet, men der er også ofte en forskel i stellet.

Stellet på en herrecykel, er typisk kendetegnet ved at den stang som sidder mellem styret og sadlen, er placeret højere oppe. Dette giver herrecyklen lidt mere stabilitet og robusthed.

Stellet på en damecykel, er typisk kendetegnet ved at stangen mellem styret og sadlen er placeret længere ned. Dette er for at det er mere komfortabelt, hvis man har kjole eller nederdel på, når man cykler. Stellet på en damecykel kan også give sig mere, hvis der eksempelvis bliver kørt over et bump.

 

Størrelse

Når du har fundet ud af om du vil have en dame eller en herrecykel, skal du finde ud af hvor stor din nye cykel skal være. For at finde ud af hvilken størrelse du skal vælge, skal du lave en skridtmåling.

Du laver en skridtmåling ved at stille dig op ad en væg, iført de sko som du normalt vil bruge til at cykle i. Her skal du så måle afstanden mellem gulvet og bunden af dit skridt (som når du sidder på en saddel). Er du i tvivl mellem to størrelser, vil det være en god ide at vælge den mindre størrelse, da dette vil give dig en cykel som er lettere at håndtere og med flere tilpasningsmuligheder.

Hos Pedaleksperten har vi størrelser på e-citybikes mellem 46cm og 58cm.

 

Vælg Citybike elcykel med indvendige- eller udvendige gear

Et af de steder du kan finde variation på Citybike elcykler, er ved deres gear.  Her er det værd både at tage hensyn til selve køreoplevelsen, men også til den efterfølgende vedligeholdelse. Vedligeholder du elcyklen korrekt, forlænger du dens levetid, hvilket giver dig mest værdi for pengene. 

Citybike elcykler fås typisk med 7 indvendige- eller 8 udvendige gear, men der er forskel på, hvordan og hvor ofte du skal vedligeholde dem.

Indvendige gear er robuste og kræver mindre vedligeholdelse end udvendige. De skaber dog skaber typisk større rullemodstand, hvilket gør dem en anelse langsommere. 

Udvendige gearer finere mekanik, som ikke på samme måde er pakket ind i et metalhylster, hvorfor de også er mere udsatte. De kræver en anelse mere vedligeholdelse, men vejer mindre og udnytter bedre den effekt, der lægges i pedalerne.

Vælg indvendige gear hvis du vil have mindst mulig vedligeholdelse mod at du dog går en anelse på kompromis med ydeevnen.

Vælg udvendige gear hvis du vil have mest effekt af dit tråd mod at du dog skal vedligeholde gearene en anelse mere.

Vil du have mindst mulig vedligeholdelse på din elcykel? Så overvej en elcykel med remtræk fremfor kædetræk.

 

Vælg de rigtige bremser til din Citybike elcykel

Når du bestiller en Citybike elcykel hos Pedalatleten, kan du vælge mellem modeller med fodbremse, fælgbremser, rullebremser eller skivebremser. Vi anbefaler, at du finder en type bremse du er komfortabel med - er du f.eks. vant til fodbremse, kan dette være en god idé at gå efter, omend det ikke betyder, at den er mere sikker end f.eks. to håndbremser.

Det vigtigste er blot at du har to bremser, der fungerer uafhængigt af hinanden. Hvis den ene fejler, så virker den anden. 

Fodbremsen er en robust og driftsikker bremse. Den er en tromlebremse som placeres på navet i baghjulet og fungerer ved at bremse, når du træder baglæns i pedalen. Fodbremsen har en vedligeholdelsesmæssig fordel, da du slider mindre på bremseklodserne på håndbremserne, og dermed sjældnere skal have dem skiftet.

Fælgbremsen finder du på langt de fleste af vores elcykler, hvor særligt Magura HS11 går igen. Fælgbremser består af to bremseklodser som trykkes ind på hjulets fælg, når du bremser. Fælgbremsen er en effektiv bremse, men kan have en smule konsekvent opbremsning, som du skal være særligt opmærksom på i glat eller vådt føre.

Rullebremsen er generelt en lidt tungere og mindre effektiv bremse. Den fungerer ved at hærdede metalruller presses op mod tromlen, og dermed sænker farten på cyklen. Rullebremsen sviner ikke, slider ikke på fælgen og kræver i det hele taget meget lidt vedligeholdelse, men er generelt ikke kraftige nok til elcykler, hvorfor du sjældent finder denne type på en elcykel. 

Hydrauliske skivebremser fungerer på samme måde som bremserne på en bil. Skiven roterer rundt sammen med selve hjulet, har en meget effektiv nedbremsning, men kræver også mere vedligeholdelse. Denne type finder du f.eks. på de ultrahurtige Speed Pedelecs, og egner sig generelt godt til cykler med meget høj fart. F.eks. er alle vores e-mountainbikes udstyret med hydrauliske skivebremser.

 

Batteri og motor til din Citybike elcykel

Batteri og motor er også vigtigt for dit valg af Citybike elcykel. Kort fortalt bestemmer batteriet, hvor langt du kan køre på en opladning. Vi har samlet alt du skal vide om elcykelbatterier her.

Hos Pedalatleten kan du finde Citybike elcykler med tre forskellige typer af motorer: Forhjulsmotor, baghjulsmotor og centermotor. 

En forhjulsmotor er den hidtil mest brugte motor blandt elcykler, da den leverer kraft og fart uden at sprænge budgettet. Det er en relativt billig motor, der giver dig en følelse af at blive trukket.

En baghjulsmotor er i grove træk det samme som en forhjulsmotor, men giver dig i stedet følelsen af at blive skubbet pga. dens montering på baghjulet.

Motorerne fungerer ved at en rotationssensor registrerer dit tråd i pedalerne, og giver motoren fuld kraft i henhold til din nuværende indstilling. Motorerne kan være en fordel for ældre cyklister, da de ikke kræver lige så meget af brugeren, som en centermotor gør.

En centermotor er lidt dyrere i indkøb, men giver dig til gengæld en mere naturlig følelse, da den udover en rotationssensor også har en pedalkraftsensor, der justerer assistancen ud fra hvor hårdt du træder i pedalerne. Træder du hårdt, hjælper motoren meget og vice versa. Derfor indbyder motoren til mere motion og kræver mere af brugeren, hvilket kan være en ulempe for ældre. Den er dog mere energieffektiv og giver typisk en længere rækkevidde, mens vægten fra den centrerede motor også giver en velafbalanceret fornemmelse.

 

Husk cykelhjelmen

Når du køber en cykel, skal du huske også at købe en cykelhjelm til. Vi har et stort udvalg af både flotte og sikre cykelhjelme, til alle aldre.

Se f.eks. den populære og ultramoderne oppustlige cykelhjelm fra Hövding.

 

Bestil din Citybike elcykel hos Pedalatleten og få den leveret samlet og 100% køreklar

Bestil din næste Citybike elcykel hos Pedalatleten.dk og få hurtig og sikker levering. Vælg mellem populære E-Citybikes som Conway, E-fly, Gazelle, Kalkhoff, MBK, Nishiki, Raleigh, Victoria og Winther. På vores værksted samler og klargør vores dygtige og uddannede cykelmekanikere din cykel, så den altid leveres 100% samlet og køreklar. 

Bestiller du ekstraudstyr monterer vi også dette. Vi leverer inden for 1-3 hverdage, du har 365 dages fortrydelsesret, og du får fri fragt ved bestilling af cykel for over 3999,- dkk (799,- dkk for øvrige varer). 

Alle cykler kommer med 2 års garanti, men du har mulighed for at udvide denne til 6 års garanti, hvis du kommer til et årligt serviceeftersyn. 

 

Prismatch og service på din elcykel hos Pedalatleten

Vores priser er konkurrencedygtige, og vi garanterer prismatch på alle elcykler, elcykelbatterier og reservedele. Finder du produktet billigere hos en konkurrent matcher vi derfor denne pris. 

Elcykelbatteriers levetid varierer afhængig af flere faktorer som belastning, opbevaring og vedligeholdelse, men estimeres i gennemsnit til omkring 5 år. Skulle dit batteri blive slidt ned, kan du nemt selv skifte det ud med et nyt batteri fra vores butik. Vi hjælper dig kvit og frit af med dit gamle batteri på en miljømæssig forsvarlig måde, når du køber et nyt hos os. 

Køber du nyt batteri online, vedlægger vi en returlabel i forsendelsen, som du kan bruge til at sende det gamle retur til os. Kommer du forbi butikken, skal du blot medbringe det gamle batteri.

 

Få professionel vejledning om Citybike elcykler

Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige model, står vi som altid klar til at dele ud af vores mange års erfaring!

Kontakt vores kundeservice på tlf. +45 70 70 75 13 eller på mail kundeservice@pedalatleten.dk. Vi besvarer henvendelser i hverdage mellem 08.00 og 18.00 og lørdage mellem 10.00-15.00.

I samme tidsrum har du også mulighed for at komme forbi vores fysiske butik, hvor du kan se vores store udvalg af cykler, elcykler og tilbehør.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13