Herre elcykler

Find den helt rigtige elcykel hos Pedalatleten

Hos Pedalatleten.dk finder du et stort udvlag af de bedste elcykler til både mænd og kvinder på markedet til de bedste priser. Vi tilbyder altid prismatch og lynhurtig levering. Nedenfor kan du finde alle vores bedste tips til at vælge den helt rette elcykel.

27 vare(r)

pr. side

27 vare(r)

pr. side

Herre elcyklen er en perfekt erstatning til bilen eller det offentlige, du har nemlig mulighed for at få hjælp til cykelturen så modvind og stejlestrækning ikke vil være et problem igen. De fleste elcykler har batteri nok til at få dig frem og tilbage fra arbejde et par gange, før der er brug for en opladning. En elcykel er både et super godt miljøvenligt alternativ til bus og bil, men også rigtig godt til dig der vil have lidt mere motion i hverdagen, da du får mulighed for at cykle lange afstande hurtigt, så du slipper for at skulle op før solen er stået op. Elcyklen er også et god alternativ til den almindelige cykel for ældre, det bliver nemmere at komme rundt i byen med en elcykel, der kan hjælpe med at trække cyklen op ad bakker og i modvind.

En elcykel kan være drevet af 3 overordnede typer motorer:

  • Centermotor
  • Forhjulsmotor
  • Baghjulsmotor

Centermotor

En elcykel med en centermotor, også bedre kendt som en krankmotor, oplever en af de bedste balancefornemmelser i forhold til hvor motoren driver cyklen fra. Denne bedre balancefornemmelse skyldes at motoren sidder lavt og centreret på cyklen, som giver en god fremdrift og at vægten ligger lavt på cyklen som gør den mere stabil i forhold til hvis vægten havde ligget højt. De fleste centermotorer kommer med en Torque Sensor som måler hvor hårdt du træder i pedalerne og tilpasser kraften der bliver tilført herefter.

Forhjulsmotor

Forhjulsmotoren, som er den mest almindelige elmotor som du finder på markedet, driver cyklen ved hjælp af forhjulet. Denne type motor giver dig følelsen af en almindelig cykel langt mere end de andre motorer, da du får håndbremser til baghjulet og gear også styres gennem baghjulet. Det kan opleves af denne cykel er svær at kontrollere på grund af trækket i hjulet, som kan være svært at styre. Forhjulsmotoren har ofte en lavere pris end andre motorer.

Baghjulsmotor

En elcykel med en baghjulsmotor er et sjældent syn, da de ofte findes på ladcykler og mountainbikes. Cykler med baghjulsmotor er praktiske til tunge læs og stejle stigninger, hvor cyklens krafttilførsel til baghjulet kan udnyttes til det fulde. En elcykel med en baghjulsmotor giver cyklen en god vægtfordeling og hermed også en god balancefornemmelse i sving og generel kørsel på cyklen.

Vælg den rette cykel

Når du skal vælge den rigtige cykel, er der flere faktorer der spiller ind, det vil for langt de fleste være faktorer som:

  • Pris
  • Type af motor
  • Kapacitet

Prisen på elcykler kan variere meget, og hvis du leder efter en billigere version skal du kigge efter en elcykel med forhjulsmotor, da disse ofte er billigere end elcykler med andre motorer, dog vil du opleve at kontrollen kan være lidt sværere end med en centermotor eller baghjulsmotor, det skal dog ikke skræmme dig væk. Det er ikke fordi det er komplet umuligt, det kan bare kom bag på dig hvis du ikke er opmærksom. Til ældre mennesker er det klart at anbefale centermotoren, da den skaber en god balance og et træk gennem pedalerne, som vil virke naturligt.

Det er vigtigt at tænke over, hvilken kapacitet du har brug for når du skal bevæge dig ud på vejen. Hvis du skal cykle 5 km hver dag på vej til arbejde, er der ingen grund til at købe et batteri med en kapacitet på 130 km, da du aldrig vil få batteriet afladet. Det er en god idé at du prøver at regne frem til hvor mange kilometer du kommer til at ligge i cyklen, og så finde et batteri med lidt større kapacitet så det ikke skal oplades hele tiden. Til nogle elcykler følger der kun en størrelse batteri med, og til andre er der mulighed for at vælge forskellige størrelser, selvfølgelig også til forskellige priser.

Få dit batteri til at holde længere

Lige som med alle andre elektroniske produkter, bliver batterierne bare dårlige med tiden. For at sørge for at batteriet beholder sin kapacitet i så lang tid som muligt, bør du undgå at batteriet bliver udsat for meget kulde, så hvis cyklen står udenfor eller andet koldt sted, bør du tage batteriet med ind i varmen. Samtidig er det også en god idé at sørge for at batteriet bliver ladt op et varmt sted, i hvert fald over 10 grader. Når du benytter batteriet, er det bedst for batteriet at det ikke bliver helt afladt ved brug, så sørg for at lade det ofte og det gør ikke noget at batteriet ikke bliver ladt helt op hver gang.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Fandt du ikke det, du ledte efter? Så bare tag det roligt, vi ved af erfaring, at rigtigt mange vælger at søge efter en helt bestemt cykel, og derfor har vi selvfølgelig også et lige så stort og godt udvalg af elcykler til kvinder. Du finder dem på denne side.

✪ Kundeservice: 70 70 75 13