Speed Pedelecs (45 km/t)

På denne side finder du vores udvalg af de lynhurtige Speed Pedelec elcykler. Speed Pedelec er samlebetegnelsen for alle elcykler, der kan køre op til 45 km/t. De egner sig særligt godt til dig, der skal cykle lange, lige stræk på landevejen, eller til dig, der har ekstra langt til arbejde, men som ikke vil gå på kompromis med den daglige motion. Nedenunder kan du se vores udvalg, så du kan finde netop Speed Pedelecen efter din smag. Forneden kan du desuden også læse mere om Speed Pedelec forsøgsordningen, regler og love omkring kørsel på Speed Pedelec og generelt mere om, hvad en Speed Pedelec er.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side

 

Hvad er en Speed Pedelec?

Det korte svar er, at en Speed Pedelec er en samlebetegnelse for elcykler, der kan køre op til 45 km/t.

Det lange svar er, at den største og mest iøjnefaldende forskel mellem en Speed Pedelec og en almindelig elcykel, selvfølgelig er motorens evne til ikke blot at levere hastigheder på op til 25 km/t, men altså helt op til 45 km/t. Udover en kraftigere motor har Speed Pedelecs særlige krav til udstyret, bl.a. sidespejl, hydrauliske skivebremser samt bredere og kraftigere lygtesæt med bremselys.

Alle disse elementer hører under kravet til at en Speed Pedelec skal være typegodkendt, hvilket bl.a. Indebærer disse særlige krav til kvaliteten af Speed Pedelecen og dens opbygning. Derfor kan du med typeskiltet altid være sikker på, at din Speed Pedelec er i orden, når den leveres.

 

Hvorfor købe en Speed Pedelec?

En Speed Pedelec er særligt god til lange og lige landevejsstrækninger, da det er her, den ekstra motorkraft kommer dig særligt til gode. En Speed Pedelec er derudover glimrende til dig, der har langt til arbejde, og som gerne vil bruge den daglige transport til at få lidt ekstra motion.

Det er selvfølgelig også et kæmpe plus, at du bliver uafhængig af ting som offentlige transporttider, og om der er kø på vejene. På en Speed Pedelec, er det nemlig bare om at sætte dig til rette i sædet, og derefter blive skubbet ubesværet afsted. Nemt og ikke mindst hurtigt.

 

Hvem skal købe en Speed Pedelec?

Som regel anbefaler vi Speed Pedelecs til “Superpendleren”, da en almindelig elcykel, der kører op til 25 km/t, er rigeligt hurtigt til langt de flestes behov.  Når det så er sagt, kan en Speed Pedelec imødekomme flere typer behov, da den selvsagt er både hurtigere og kører længere end de gængse elcykler. 

Det særlige ved en Speed Pedelec er at du ubesværet kan pendle længere distancer og få motion, uden at møde op badet i sved. 

Der findes dog særlige regler og krav til denne hurtige type elcykel, som du bliver nødt til at kende, før du sætter dig op på den. Kun sådan holder du køreturen sikker for dig og dine medtrafikanter - For det er ikke kønt, hvis du kører galt med 45 km/t.

 

3 råd til kørsel på en Speed Pedelec elcykel

1. Hav altid styr på din elcykels tilstand og følg de anbefalede serviceintervaller

Det er vigtigt, at du løbende tjekker din cykels tilstand, da den høje hastighed selvsagt kan forvolde dig og dine medtrafikanter større skade ved eventuelle ulykker. Inden du begiver dig afsted, er det derfor en god idé at kontrollere dæktryk, og at se efter eventuelle revner eller sten i dækket. Er der småsten i dækket skal de fjernes, er der revner i dækkene skal de skiftes. For lavt dæktryk kan betyde at du nemmere punkterer, eller at du skrider ud i et sving.

Kontrollér bremsebelægning på både for- og baghjul ofte. Er belægningen slidt, skal klodserne skiftes. For maksimal sikkerhed og den bedste køreoplevelse er det også vigtigt at du følger de anbefalede serviceintervaller.

 

2. Med op til 45 km/t, skal du være ekstra opmærksom og køre efter forholdene

Den høje fart kræver selvfølgelig større agtpågivenhed, når du cykler. Særligt på Speed Pedelecs.

Hold særligt øje med biler der kommer fra sideveje, da du ikke kan være sikker på, at de stopper for dig. På samme måde kan medcyklister foran dig også blive overrasket over, hvor hurtigt du indhenter dem. 

Endelig skal du som altid også passe ekstra på de mindste trafikanter. Generelt er et godt råd at være ekstra årvågen, da folk ikke nødvendigvis forventer at du kommer med den fart, som du gør.

Vær også ekstra opmærksom på vejens tilstand - er der huller, småsten eller farlige bump? Med 45 km/t kan hver lille ændring i vejens tekstur potentielt blive farligt, hvis du ikke opdager det i tide.

 

3. Kend loven bag den nye Speed Pedelec forsøgsordning

Alder: Aldersgrænsen for kørsel på en Speed Pedelec er 15 år. Personer under 18 år skal have knallertkørekort eller være omfattet af forsøgsordningen for kørekort til 17-årige. 

Anvendelsesområde: På samme område som anvendes af cykler. 

Forsikring: Iht. Færdselsdlovens §16 er der forsikringspligt i form af en ansvarsforsikring. Vær opmærksom på, at Speed Pedelecs ikke indgår i alle forsikringsselskabers traditionelle indbo/elcykelforsikring. Det kan derfor være nødvendigt med en Kaskoforsikring. 

Lys: Krav om brug af lygter under kørsel.

Sikkerhedsudstyr: Det er lovpligtigt at køre med cykelhjelm på en Speed Pedelec. Cykelhjelmen skal være CE-mærket, og skal som minimum leve op til kravene efter standarden DS/EN 1078. Her lever Speed Pedelec-hjelme godkendt efter standarden NTA 8776 også op til de grundlæggende krav. 

Har du brug for en cykelhjelm til din Speed Pedelec, har vi et bredt udvalg af sikre, komfortable og godkendte pedelec cykelhjelme fra Abus.

Tilkobling: Anhænger og barnesæde må ikke tilkobles. 

 

Bestil din Speed Pedelec elcykel hos Pedalatleten og få den leveret samlet og 100% køreklar

Bestil din næste elcykel hos Pedalatleten.dk og få hurtig og sikker levering. På vores værksted samler og klargør vores dygtige og uddannede cykelmekanikere din cykel, så den altid leveres 100% samlet og køreklar. Bestiller du ekstraudstyr monterer vi også dette. Vi leverer indenfor 1-3 hverdage, du har 365 dages fortrydelsesret, og du får fri fragt ved bestilling af cykel for over 3999,- dkk (799,- dkk for øvrige varer). 

Alle cykler kommer med 2 års garanti, men du har mulighed for at udvide denne til 6 års garanti hvis du kommer til et årligt serviceeftersyn. 

 

Prismatch og service på din Speed Pedelec elcykel hos Pedalatleten

Vores priser er konkurrencedygtige, og vi garanterer prismatch på alle elcykler, eBike-batterier, og reservedele. Finder du produktet billigere hos en konkurrent matcher vi derfor denne pris. 

Elcykelbatteriers levetid varierer afhængig af flere faktorer som belastning, opbevaring og vedligeholdelse, men estimeres i gennemsnit til omkring 5 år. Skulle dit batteri blive slidt ned, kan du nemt og hurtigt selv skifte det ud med et nyt batteri fra vores butik. 

Vi hjælper dig kvit og frit med at komme af med dit gamle batteri på en miljømæssig forsvarlig måde, når du køber et nyt hos os. Køber du nyt batteri online, vedlægger vi en returlabel i forsendelsen, som du kan bruge til at sende det gamle retur til os. Kommer du forbi butikken, skal du blot medbringe det gamle batteri. 

 

Få professionel rådgivning om Speed Pedelec elcykler

Har du spørgsmål til din elcykler, eller skal vi hjælpe dig med at finde den rigtige elcykel? Så tøv ikke med at kontakte os - vi står altid klar til at dele ud af vores mange års erfaring!

Kontakt vores kundeservice på tlf. 70 70 75 13 eller på mail kundeservice@pedalatleten.dk.

Vi besvarer henvendelser i hverdage mellem 08.00 og 18.00 og lørdage mellem 10.00-15.00.

I samme tidsrum har du også mulighed for at komme forbi vores fysiske butik, som er placeret ved Østerport station på Oslo Plads 9, 2100 København Ø.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13