Modtag RSS

Racercykler

Pedalatleten har et enormt udvalg af fede, lækre racercykler. Derfor er vi også sikre på, at vi har en racercykel, der harmornerer med dine behov og ønsker. Vi har racercykler i mange forskellige prisklasser, så uanset hvor stort dit budget er, kan du uden tvivl finde en lækker kvalitetsracercykel hos os.

Vi forhandler både carbon-, aluminium- og enkeltstartscykler. Der er naturligvis forskelle mellem disse tre cykeltyper, og vi har et sødt og venligt personale i vores fysiske butikker, der kan give dig kyndig vejledning omkring forskellene mellem disse tre typer cykler. Du kan dog også blive klogere på forskellene, hvis du læser videre.

17 vare(r)

pr. side

17 vare(r)

pr. side

Let cykel? Køb racercykel med carbonstel

Alle vores cykler er ekstremt lette, hvilket giver rytteren en masse fordele. Jo tungere end cykel er, desto mere kraft skal man bruge på at flytte cyklen. Cyklernes lethed bidrager derfor til, at rytteren ikke skal bruge særligt mange kræfter på at opnå høj fart, sammenlignet med hvis han/hende cyklede på en almindelig cykel.

Racercykler med carbonstel er de allerletteste cykler, der er på markedet. Du bør derfor vælge en racercykel med carbonstel, hvis du er yderst konkurrencebevidst og ønsker en cykel, der omdanner al din energi til rendyrket høj fart.

Ud over carbon er et yderst let materiale, er det også et fleksibelt materiale. Derfor er racercykler med carbonstel ekstremt gode til absorbere stød fra vejen. Cyklerne med carbonstel er med andre ord ekstremt komfortable at køre på. De skåner din krop og samtidig udnytter de dit fulde potentiale.

Fabrikanterne har ret frie hænder til at designe cykelrammer, som de vil, når materialet er carbon. Derfor bliver der aldrig gået på kompromis med designet, når det kommer til racercykler med carbonstel. Disse er præcist, som producenterne ønsker grundet materialets lette formbarhed.

Ovenstående er de overordnede kendetegn for carbon, men det er også værd at notere sig, at der er indbyrdes forskelle mellem forskellige carbonrammer. Forskellene vedrører typisk design, vævning, kvalitet og egenskaber.

De enkelte carbonfibre, der bruges i fremstillingen af carbonrammerne, har afgørende betydning for rammens stivhed. Carbonrammer, der laves med fibre, der har meget stivhed, vil altid være ekstremt lette. Dette skyldes, at man ikke behøver at bruge særligt meget materiale for at sikre, at rammen er tilpas stiv, hvis fibrene i sig selv er stive.

Derfor er alle cykler med carbonstel heller ikke ens eller lige lette, hvilket også er en del af forklaringen på, hvorfor racercykler med carbonstel har vidt forskellige priser. Derfor skal man altid spørge sig selv, hvad man ønsker og forlanger af sin kommende racercykel. Vil man have en cykel, der sikrer, at man præsterer sit absolut bedste, skal man have det bedste af det bedste, og derfor skal man gå efter en cykel med carbonstel i den dyre pris ende.  

Vi har racercykler med carbonstel til både mænd og kvinder, så vi er sikre på, at du kan finde, hvad du søger hos os uanset køn.

Holdbar cykel? Køb racercykel med aluminiumsstel

Racercykler med aluminiumsstel vil typisk være billigere end cykler med carbonstel. Aluminiumsrammer adskiller fra carbonrammer ved at være mere hårdføre. Et stel af aluminium vil oftest være stivere end et stel af carbon. Dette betyder, at cykler med aluminiumsstel er yderst modstandsdygtige og ikke lige så skrøbelige som cykler med carbonstel.

En ulempe ved racercykler med aluminiumsstel er, at disse ikke er helt lige så gode til at absorbere en vejs ujævnheder, som en racercykel med carbonstel er. Dette betyder dog ikke, at det føles som at køre med et østeuropæisk bumletog, når man drøner af sted på sin racercykel med aluminiumsstel. Det betyder blot, at cykler med carbonstel er endnu mere komfortable end cykler med aluminiumsstel.

Hvis du er på jagt efter en holdbar racercykel til en fornuftig pris, anbefales cykler med aluminiumsstel. Du får nemlig rigtig meget cykel for få penge, hvis du køber sådan en.

Du skal dog være bevidst om, at din ydeevne ikke er helt lige så høj på en racercykel med aluminiumsstel, som den er på en cykel med carbonstel, hvilket primært skyldes, at racercykler med aluminiumsstel er tungere end cykler med carbonstel.

Vi har racercykler med aluminiumsstel til både mænd og kvinder, og vi har racercykler med aluminiumsstel i mange forskellige designs. Derfor er vi også sikre på, at vi har mindst en med aluminiumsstel, som du vil forelske dig i.

Aerodynamisk cykel? Køb enkeltstartscykel

Enkeltstartscykler er en undertype inden for racercykler. Enkelstartscykler adskiller sig dog fra klassiske racercykler inden punkterne: Geometri, stivhed og styrdesign.

Rigtig mange tror, at den største forskel mellem klassiske racercykler og enkeltstartscykler vedrører styrdesignet, da denne forskel er så visuelt påfaldende, men den største forskel vedrører faktisk geometrien.

Enkeltstartscykler er nemlig designede på en måde, der gør, at rytteren sidder længere frem over krankboksen på disse end på klassiske racercykler. Man taler typisk om en saddelrørsvinkel på 76-78 grader på en enkeltstartscykel, mens saddelrørsvinklen typisk er omkring 73 grader på en klassisk racercykel.

Enkeltstartscyklen er designet med henblik på, at rytteren skal kunne ligge i en aerodynamisk position, så vindmodstanden mindskes mest muligt.

En konsekvens af dette store fokus på aerodynamik er, at der bliver gået på kompromis med rammens stivhed. Denne vil sjældent være lige så bastant på enkelstartscykler som på klassiske racercykler, og netop dette har afgørende betydning for, hvorfor enkeltstartscykler ikke egner sig særligt godt til bjergkørsel.

Der er, som sagt, også forskel på styrdesignet på en enkeltstartscykel og en klassisk cykel. På en enkeltstartscykel er styret udformet på en måde, der styrker aerodynamikken. På samtlige enkeltstartscykler kan man også skifte gear på styret, så man undgår at komme ud af sin aerodynamiske position. Det er ikke en selvfølge, at man kan skifte gear på styret på klassiske cykler.

Flere populære brands i shoppen

Vores udvalg af racercykler er yderst mangfoldigt. Vi har både cykler i carbon og aluminium, og vi har flere populære brands repræsenteret i shoppen. Find for eksempel racercykler fra Bianchi, EddyMerckx, Principia og Raam i vores shop.

Udstyr

Hos os kan du finde en masse tilbehør, der uden tvivl vil øge kvaliteten af dine fremtidige cykeloplevelser. Vi har en masse tilbehør til den resultatbevidste og konkurrencemindede rytter. Køb for eksempel en lækker cykelcomputer, som giver dig overblik over gennemsnitsfart, tophastighed og distance. Ydermere kan du købe en pulsmåler, så du kan holde øje med, om du presser dig selv tilstrækkeligt og lignende.

Du er meget velkommen til at kigge forbi en af vores fysiske butikker, hvis du ønsker vejledning om ekstraudstyr til cykler. Ligeledes er du også meget velkommen til at ringe til vores kompetente og venlige kundeserviceafdeling på 70 70 75 13, hvis du har spørgsmål eller lignende. Kundeservice-åbningstiderne er mellem 10:00 og 18:00.

Garanti og levering

For at sikre dig en god oplevelse leveres samtlige cykler fra webshoppen 100% samlet med fragtmand til din hoveddør, og er alle omfattet af en 2-årig garantiordning, som kan forlænges i op til 6 år. Skulle du opleve problemer med cyklen, eller ønsker du hjælp til finjustering af racercyklen, står vi klar i værkstederne på Østerport og Gråbrødretorv i hhv. København Ø & K.

✪ Kundeservice: 70 70 75 13