Modtag RSS

Sportscykler

Hos Pedalatleten finder du et stort udvalg af alle de bedste sportcykler til de bedste priser. Vi tilbyder altid prismatch og lynhurtig levering. Nedenfor finder du alle vores bedste tips til at vælge den helt rette cykel til dine behov.

14 vare(r)

pr. side

14 vare(r)

pr. side

Få den sportscykel der passer til dit behov

En sportscykel benyttes typisk til f.eks. cykelløb eller skovløb, og når det kommer til sådanne aktiviteter, er en almindelig citybike ikke god nok. Citybikes er ofte langt tungere end sportscykler, og mangler mountainbikens terræn kørende egenskaber, eller landevejsracerens lethed og fart på vejen. Vi har mange forskellige typer af sportscykler på Pedalatleten.dk, de fortjener selvfølgelig forskellige formål, vi har:

  • Landevejsracere
  • Mountainbikes
  • Cyclocross cykel
  • Enkeltstartscykel
  • Triatloncykel

Det handler selvfølgelig om at have styr på udstyret når det gælder cykel løb, og det er derfor vigtigt at vælge den rigtige type sportscykel til det rigtige løb. Det nytter ikke at bevæge sig på et cykelløb på landevej, hvis du har valgt at købe en mountainbike, og ja den er åbenlys, men der findes andre cykeltyper hvor forskellen er mindre, og du kan læse meget mere om hvilken cykel der kan opfylde dit behov nedenfor.

Landevejsracere - Racercykel

En racercykel er landevejens ukronede konge, den er designet så du får den bedste aerodynamik ud af cyklen. Racercyklen kommer typisk i et let og lækkert design som gør at du kan skære dig gennem luften og opnå utrolig høje hastigheder. Med sit krumme styr giver landevejsracercyklen mulighed for at indtage en aggressiv cykelposition som mindsker vindmodstanden, så du kan opnå en større fart end ved en mere afslappet cykelposition. Landevejscyklen kommer selvfølgelig både til mænd og kvinder, og der findes også modeller der er begynder venlige og nogle der er af professionel kvalitet, og uanset om du er begynder eller cykler mere seriøst har lige præcis den rigtige racercykel til dig.

Mountainbikes – MTB

Mountainbiken er en fantastisk cykel, når du skal ud i terrænet, og hvis racercyklen er landevejenes ukronede konge, er mountainbiken offroad-kongen. Mountainbikes er grundet deres bredde dæk og affjedring den sportscykel der er bedst egnet til terrænkørsel. Mountainbikes er ideelle til terrænkørsel men også landevejskørsel, de giver en god komfort og hvis du kører for motionen, kan dette sagtens lade sig gøre, det er dog klart at anbefale en landevejsracer hvis det ikke kun er for motionen.

Cyclocross cykler – Crosscykler

Crosscykler benyttes normalt til crosscykelløb, men de fungerer også rigtig godt som vinter- eller pendlercykel. Cross cyklen er en kombination af landevejsraceren og mountainbiken, som giver en rigtig god cykel til let terræn, grusveje og snevejr.  I bund og grund er cross cyklen en forstærket landevejsracer, hvor du har hævet krankboksen, så der er mere plads til terrænkørsel ved pedalerne. Der er desuden gjort styret bredere og hjul og stel har også en større afstand, hvilket sikre at stabiliteten er langt større når der køres terræn. Uanset om det er en pendlercykel eller til crosscykelløb har vi, hos Pedalatleten.dk, lige præcis det du har brug for.

Triatloncykel - Enkeltstartscykel

En triatloncykel, bedre kendt som en enkeltstartscykel, er ikke det samme som en landevejsracercykel, der er faktisk store forskelle på hvilken cykel der bedst kan betale sig til en triatlon. Cykeldelen af en triatlon er ofte enten et non-draft eller et draft-legal løb, som i praksis betyder rigtig meget for valg af den rigtige cykel til cykelløbet. En enkeltstartscykel er klart at foretrække hvis der er tale om et non-draft løb, hvor du ikke har mulighed for at ligge på hjul bag andre der deltager i løbet. Enkeltstartscyklen er geometrisk anderledes men har også undergået ændringer i stivheden og styret som gør at cyklen er bedre aerodynamisk og derfor langt bedre til løb hvor du ikke har mulighed for at ligge på hjul bag andre deltager i et felt.

Hvis der er tale om draft-legal triatlon, er landevejsraceren en klar vinder, og det skyldes at landevejsraceren er langt bedre til hurtige accelerationer, som er vejen frem når du har mulighed for at ligge på hjul bag andre deltagere. Valget af cykel kommer dog også an på hvilket formål der er med cyklen, ønsker du f.eks. at gennemføre en ironman, er det enkeltstartscyklen du skal vælge, er målet til gengæld at køre cykelløb er det selvfølgelig racercyklen.

Spørg os – vi er cykelentusiaster

Hos Pedalatleten.dk elsker vi sportscykler! Vi er entusiaster og vores personale har mange års erfaring med både kørsel på, og tilpasning af cykler. Derfor kan vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige model, hvilket i høj grad afhænger af din kropsbygning og det terræn du gerne vil bruge cyklen i. Der er desuden mulighed for at kigge forbi en af vores butikker i København Ø og København K, hvor vi kan være behjælpelige med finjustering og tilpasning af din cykel, så du får det maksimale ud af din nyindkøbte sportscykel.

Garanti og levering

For at sikre dig den optimale sikkerhed med et minimalt besvær, leveres alle cykler 100% samlet med fragtmand til din hoveddør og er omfattet af en 2-årig garantiordning, med mulighed for at forlænge garantiperioden i op til 6 år.

Hvis der skulle være nogle spørgsmål, eller du bare er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores erfarne medarbejdere står altid klar til at guide jer i valget af cykel og besvare alle spørgsmål.

✪ Kundeservice: 70 70 75 13