Mountainbikes

Vil du ud og prøve dine grænser af med en robust og effektiv mountainbike, eller er du på udkig efter en modstandsdygtig cykel til landevejskørsel og kuperet terræn? Her på pedalatleten.dk finder du et bredt udvalg af mountainbikes til enhver smag. Vi forhandler både med hardtail og full-suspension. Med den helt rigtige mountainbike får du en oplevelse af at være ustoppelig i ethvert terræn og i al slags vejr. Men når du skal til og fra arbejde, eller hente børnene i børnehaven, kan en solid mountainbike desuden gøre turen lidt sjovere. Køb din mountainbike hos Pedalatleten.

13 vare(r)

pr. side

13 vare(r)

pr. side

Vores udvalg af mountainbikes

Med et bredt udvalg af mountainbikes danske mærker som RAAM, Principia og MBK samt internationale mærker som Nishiki, er der rigeligt med muligheder for at finde din første, eller bare din næste mountainbike.

Vælg mellem hardtail mountain bikes eller full suspension mountainbikes. Skal din nye mountainbike have et indvendigt gear system, eller et udvendigt gear system? Overvejelserne er mange. Derfor er vi altid klar til at hjælpe dig, ved køb af en MTB.

Hardtail eller full suspension mountainbike

Hardtail betyder egentlig hård hale. Navnet stammer fra cyklens solide ramme. For i modsætning til full suspension modeller, er hardtails ramme dannet af et solidt stykke.Her består full suspension cyklen i stedet af to stykker, der bliver låst sammen ved midten.

Generelt egner en full suspension sig bedst til tekniske stier, samt ekstremt hårdt terræn. Hvor en hardtail udmærker sig på længere strækninger, middel hårdt terræn og til kørsel med store stigninger.

Hvis du ikke ønsker den store vedligeholdelse i forbindelse med din nye mountainbike, anbefaler vi en hardtail cykel. Denne type mountainbike er mindre teknisk, og har færre bevægelige dele. Slut resultatet er derfor en mindre følsom cykel.

Indvendige eller udvendige gear

Mountainbikes fås med både indvendige samt udvendige gear. Begge har dog deres fordele og ulemper.  

Ved et indvendigt gear system, ligger gearene skjult inde i cyklen. Dette holder dem beskyttet mod mudderet, støvet og alt andet cyklen udsættes for i skoven. Du slipper derfor for den store rengøring af cyklen, og får en mere robust cykel. Generelt er lav vedligeholdelse indbegrebet af det indvendige gear system. Se vores udvalg af mountainbikes med indvendige gear her.

Når du vælger en cykel med udvendigt gear system, har din cykel behov for mere vedligeholdelse. Til gengæld får du en cykel med en lavere vægt, hvilket kan mærkes på farten.

Et mindsket energispild, er også en af fordelene ved at vælge en mountainbike med et udvendigt gear system. Idet mere af den energi du lægger i pedalerne går i hjulene. Så hvis er villig til at bruge til ekstra tid på at pleje din cykel, i bytte for en bedre performance. Så er en mountainbike udvendigt gear cyklen til dig.

Størrelsen på din MTB

Når du køber en mountainbike vil du opleve at de kommer i vidt forskellige størrelser. Mange ryttere uden erfaring, vil muligvis tænke at den jo bare skal passe mig. Dette er dog en forkert tankegang. For selvom din kropsbygning har stor betydning for dit valg af størrelse, har de forskellige størrelser forskellige forcer.

Eksempelvis er en 26er mountainbike utroligt hurtig. Den letteste vægt og den hurtigste acceleration du kan få. Samtidigt med at den er let at manøvrere med.

Her tilbyder en 29er mountainbike større komfort, og er generelt bedre når terrænet bliver hårdere. Den større hjulstørrelse tilbyder en bedre vinkel, når du kører over grene, rødder eller sten. Denne bør vælges hvis du er over 185 cm høj.

27.5er mountainbikes giver dig dog en blanding af disse to. En let cykel med hurtig acceleration, god komfort og fint vejgreb. Denne mountainbike er det bedste af begge verdener. Denne model eller en 26er anbefales hvis du er under 170 cm høj.

Derudover har den alder selvfølgelig også en indvirkning på din højde. Hvis du har et barn som også gerne vil i gang med at køre på mountainbike, kan du finde vores udvalg af junior mountain bikes på denne side

Spørg os – vi er MTB entusiaster

Hos Pedalatleten.dk elsker vi mountainbikes! Vi er entusiaster og vores personale har mange års erfaring med både kørsel på, og tilpasning af mountainbikes. Derfor kan vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige model, hvilket i høj grad afhænger af din kropsbygning og det terræn du gerne vil bruge cyklen i. Der er desuden mulighed for at kigge forbi en af vores butikker i København Ø og København K, hvor vi kan være behjælpelige med finjustering og tilpasning af din cykel, så du får det maksimale ud af din nyindkøbte mountainbike.

Garanti og levering

For at sikre dig den optimale sikkerhed med et minimalt besvær, leveres alle cykler 100% samlet med fragtmand til din hoveddør og er omfattet af en 2-årig garantiordning, med mulighed for at forlænge garantiperioden i op til 6 år. Vi står altid klar til at besvare spørgsmål om stort som småt, så tag endelig kontakt på tlf. 33 33 85 13 og hør nærmere.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13