29'er Hardtail

Sjov motion, skøn udsigt og adrenalinen der pumper, når man suser igennem skoven.

Vi elsker mountainbikes, og igennem vores udvalg bestræber vi os på at videregive den følelse til dig. Søger du en herrecykel eller måske en damecykel? Vores udvalg består udelukkende af unisex cykler, så der burde være noget til enhver smag. Køb din 29 MTB hos Pedalatleten.

3 vare(r)

pr. side

3 vare(r)

pr. side

Køb Hardtail mountain bike

Når du skal købe en mountainbike skal du vælge mellem en hardtail eller en full suspension.

Hos Pedalatleten mener vi ikke den ene cykel er bedre end den anden, da cyklerne er designet ud fra forskellige behov. Du bør derfor vælge den cykel, der udmærker sig indenfor dine behov.

Dit valg af cykel afhænger af din kørestil, hvilket terræn du møder på din vej og andre faktorer.

En hardtail er en solid cykel med en meget fast ramme. En full suspension cykel består af to dele forbundet på midten. Dette tillader at begge dele kan bevæge sig uafhængigt. Med flere bevægelige dele, er der også flere reparationer. Her kræver hardtail mountainbiken langt mindre vedligeholdelse, hvis den benyttes almindeligt. Navnet hardtail kommer fra den hårde hale cyklen har, sammenlignet med full suspension cyklen. Idet den kun består af en ramme, modsat den opdelte full suspension cykel.

Med et udvalg af Hardtail 29er mountainbikes fra danske Principia og RAAM. Har du mulighed for at finde cyklen er passer præcis til dine behov. Skal den have et carbon stel eller aluminium stel? Du bestemmer.

Fordele ved 29er hardtail

Nummeret 29 indikerer hjulstørrelsen på disse modeller, nemlig 29 inches. En hardtail MTB 29 er den største model du kan finde. Med det store hjul får du ikke den hurtigste acceleration. Til gengæld får du en større effektivitet, da det kræver mindre arbejde at holde farten med et stort hjul. Men det er ikke den eneste fordel der følger med de store hjul. Du får nemlig også et bedre vejgreb grundet den større kontaktflade dækket har.

Når du køre mountainbike, vil du uden tvivl møde forhindringer i form af rødder, grene eller sten i skoven. Her gør det store hjul, at du rammer forhindringer på din vej med den helt rette vinkel.

Det betyder at du relativt blødt kan suse over forhindringerne, uden den store risiko forbundet. Dette er derfor mange ryttere vælger at køre en 29er hardtail.

Vælg 29 MTB efter højde

Når du vælger en hardtail har din højde en stor indvirkning. Den varierende hjulstørrelse påvirker cyklens geometri. Du kan derfor få svært ved at finde en hardtail 29er, der passer din krop, hvis du er under 170 cm høj. Af samme grund anbefales en hardtail 29er, til personer over 185 cm af højde.

Tilbehør til MTB

En hardtail mountainbike er en enkelt cykel. Dette gør det nemt for dig som rytter at køre på den. Men det gør det også nemt at justere på cyklen, hvis behovet opstår. Er der lidt for meget mudder på stierne? Monter et par skærme på cyklen, for at forhindre det værste af det. Skal den også bruges til og fra arbejde? Monter hellere en støttefod. Bliver turene lange og hårde? Monter en flaskeholder, for at holde dig hydreret overalt.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13