Dæk og slanger

Dækkene og slangen er nogle af de vigtigste dele på din cykel og kan have en stor indflydelse på ydeevnen, komforten og sikkerheden på din cykeltur. Med de rette cykeldæk, kan du tage det første skridt mod at blive punkterfri og sikre dig at din cykel altid har et godt greb på vejoverfladen. Hos Pedalatleten tilbyder vi et bredt udvalg af dæk og slanger; fra smarte landevejs dæk, til mountainbike dæk med knopper og riller. Køb cykeldæk hos Pedalatleten.

1 til 32 ud af 55

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 32 ud af 55

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Hvilke cykeldæk skal jeg vælge?

Cykeldæk er en af de billigste måder at opgradere din cykel på. Et godt sæt dæk kan bogstaveligt talt gøre dig hurtigere, mere komfortabel, og hjælpe dig med at runde hjørnerne bedre. Dine cykelvaner bør altid diktere dit valg af dæk, men hvis du er i tvivl så læs videre for at få nogle tips til valget af cykeldæk og slanger.

Køb cykeldæk

Pendling på cyklen er en fantastisk måde at komme i form, og spare nogle penge på. Det betyder dog ofte at du skal cykle igennem travle byområder; som et resultat, vil du sandsynligvis kører på veje, der er krydret med affald der kan punktere cyklen. Desuden vil du ofte køre på ujævne veje  der kan sætte et usundt pres på dækkene. Derfor skal du lede efter dæk med større volume og tykkelse for at opnå optimal komfort og vejgreb. Hvis du ønsker dæk der også kan håndtere en tur igennem skoven, skal du lede efter dæk med en jævn, eller simi-jævn slidbane.

De fleste hverdags- og hybrid cykler bruger 700c i diameteren, der er den samme om landevejscyklen - en størrelse der valgt, fordi den giver den bedste fart og kontrol. Hverdagscykler bruger dog generelt bredere dæk end landevejscyklen for at give en bedre komfort og reducere risikoen for at punktere dækkene. Hvis dine dæk er 700c, så se efter 32 eller 35C i bredden. Hvis dine dæk er 26 eller 27,5 tommer, så se efter bredder mellem 1,5 og 2,0 cm. Når du skal fylde luft på dækket kan du som regel se det anbefalede tryk for dækket i bar eller psi. 

Mtb dæk

Et mountainbike dæk er specielt designet til off-road kørsel, med knopper eller “lugs” som er designet til at grave ned sig i den løse materiale og give et greb i alt slags terræn. Et godt mountainbike dæk giver lave modstand, masser af vejgreb og en dæmpningsgrad, der øger kvaliteten af din tur. Mountainbike fås i tre forskellige længder, 26, 27.5 og 29cm. Bredden på dine dæk er nøglen til din cykels ydeevne. Jo bredere dækkene er, jo mere greb og trækkraft får cyklen. På den anden mister cyklen også fart hvis dækkene er for brede da cyklen skal skubbe en større overflade. Derfor gælder det om at finde balancen mellem kraft og kontrol.

Cross cykler bruger som regel dæk med en bredde på 1,8-2,2 cm, mens mountainbikes der kører mere aggressiv off-road kørsel, bruger 2,1-2,4 cm bredde dæk. Sørg for, at du får det rigtige størrelse dæk til dit hjulsæt.  

Hvis du bruger mountainbiken til at køre i byen, skal du se efter dæk med et jævnere slidbane. Hvis du cykler på meget ujævne veje kan du også få dæk med et ekstra lag punkteringsfri polstring på indersiden af dækket.Hvis du ønsker den perfekte ydeevne til din mountainbike, kan det kan det være en fordel at bruge forskellige dæk til forhjulet og baghjulet på cyklen. Dæk til forhjulene burde have længere knopper i siderne der går diagonalt ud, og kortere knopper i midten, det gør at cyklen ligger bedre i hjørnerne og får mindre rullemodstand. Dækkene til baghjulene bør have horizontale knopper, da det øger trækkraften og forhindre dækkene i at glide i mudder.

Racer dæk

Dæk til landevejscyklen er designet specielt til at cykle på den glatte asfalt, da disse dæk ikke tager ujævne og brudte vejflader i betragtning, er de optimeret til lavere rullemodstand og ydeevne; med en smallere profil og glatte slidbanemønstre.

Dæk til landevejscyklen fås oftest i tre forskellige bredder: 23c, 25c og 28c, mens de alle sammen er 700c i diameteren. Når du vælger størrelsen på dækkene er det vigtigt at de er bredere end fælgen de skal sidde på.

Se vores udvalg af cykeldæk her

Køb cykelslanger

Cykelslanger kommer i en række forskellige størrelser, og der findes to ventiltyper, så hvilken skal du vælge? Den bedste måde, er at se på markeringerne på siden af dine dæk. Trykt på siden bør du se noget i retningen af 700x23c" på en vej cykel, eller "29x1.9" på en mountainbike. Det første tal refererer til diameteren på hjulet, mens det sidste tal refererer til bredden på dækket. De to ventiltyper til rådighed er Presta og Schrader, presta ventiler er smallere og længere og bruges oftest til landevejscykler. Schrader ventiler er kortere og federe og bruges som regel til mountainbikes og hverdagscykler. På siden af dækket, kan du også finde det anbefalede tryk for dækket dette kan være PSI eller BAR (1 bar = 14,5 psi). Vejrforholdet under cykelturen kan påvirke hvor meget luft du bør fylde på dækket. Hvis du cykler i våde forhold, anbefales et tryk på 10-15 mindre end normalt for at give ekstra greb, især i svingene.

Se vores udvalg af slanger her

Garanti og levering

Hos Pedalatleten har vi et bredt udvalg af dæk og slanger til alle cykler, så vi har med sikkerhed også noget for dig. For at sikre dig en god oplevelse, leveres vores cykeltilbehør med fragtmand til din hoveddør. Vi har Gratis fragt ved køb over DKK 599,00 inkl. Moms. Skulle du have yderligere spørgsmål vedr. vores produkter, står vi selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig i butikken. Du er også meget velkommen til at sende os en mail på kundeservice@pedalatleten.dk eller ringe til os på tlf. 33 33 85 13.

✪ Kundeservice: 70 70 75 13