Elcykel batterier

Her hos Pedalatleten har vi et stort sortiment af elcykler, som bruger hver deres batteriproducent. Hos Pedalatleten fører vi primært elcykler af mærkerne Winther, Kildemoes, Raleigh, MBK og Gazelle. Vi har lavet denne side for at hjælpe dig med at forstå batteriets funktion og betydning for en elcykel. Længere nede på siden kan du desuden læse mere om, hvordan du bedst vedligeholder og opbevarer dit batteri for at øge holdbarheden.

11 vare(r)

pr. side

11 vare(r)

pr. side

Sådan fungerer en elcykel

Kort fortalt er en elcykel en cykel med en påmonteret hjælpemotor. Elcyklens batteri, også kaldet et eBike-batteri, driver motoren og leverer strømmen, når du træder i pedalerne. Batteriet sidder typisk på bagagebæreren eller er indlejret i elcyklens stel. Batteriets størrelse og levetid bestemmer derfor din cykels rækkevidde. Når du køber en elcykel, skal du gøre dig klart, hvor ofte og hvor langt du vil cykle og vælge elcyklens batteri derefter. 

Du vil hurtigt opdage, at de mest almindelige, gængse batterier til eBikes er lithium-ion batterier. De batterier tilbyder en høj rækkevidde med oplagrede energi, kombineret med en lav vægt. De førende lithium-ion batterier på markedet vejer mellem 2,5-4 kg. 

 

Batterilevetid og rækkevidde

En af de vigtigste ting at have for øje når du køber en elcykel er, hvilket batteri din elcykel bruger. 

Batterierne fås med en rækkevidde fra 50 og op til 180 km pr. opladning, og de kan oplades i en almindelig stikkontakt med en medfølgende oplader. Rækkevidden opgøres også i Watt timer (Wh), hvor en rækkevidde på 50 km svarer til ca 350 Wh. 

Hvis du cykler på arbejde hver dag, vil du optimalt set gerne have et eBike-batteri med en rækkevidde, der betyder, at du kun behøver oplade dit batteri 1-2 gange om ugen. De fleste af vores  cykelmodeller kommer med en standard batteristørrelse med mulighed for at opgradere efter behov. Det gælder fx for MBK Airborn E, hvor batteriet kan opgraderes fra en rækkevidde på 400 Wh/100 km per opladning til 500 Wh/130 km per opladning. Hos Winthers Black Superbe serie fås batteriet i tre forskellige størrelser fra en rækkevidde på 50 km helt op til 130 km alt efter dit behov.

Man skal huske på, at batteriets rækkevidde udtrykt i km pr. opladning kun er et vejledende tal. Faktorer som mere kuperet terræn, og hvor meget vægt du har på din elcykel, er med til hurtigere at dræne dit batteri og dermed reducere din rækkevidde. Så hvis du skal cykle i meget bakket terræn, vil det kunne aflæses i en forkortelse af dit batteris rækkevidde. 

 

Batteriets placering

Batterier til elcykler er enten placeret i stellet eller bagpå cyklen som et bagagebærerbatteri.

 

Stelbatterier:

Et stelbatteri er specielt bygget til at kunne integreres fuldstændigt i cykelstellet på diverse elcykelmodeller, så det stort set ikke kan ses. Det smarte ved stelbatteriet er desuden, at det er placeret tæt på cyklens tyngdepunkt. Dermed letter det vægtbelastningen på motorens ydeevne.

 

Bagagebatterier:

Bagagebærerbatterier monteres typisk på cykler med en opret siddeposition for at lette påstigning af elcyklen. Fordelen ved bagagebærerbatterier, at batteriets størrelse og kapacitet nemmere kan udskiftes. Derfor har eBike-batterier monteret på bagagebæreren også en højere rækkevidde.

 

Opbevaring og benyttelse af eBike-batterier

For at forlænge levetiden på dit cykelbatteri, er der et par enkle regler om opbevaring og opladning, som du nemt kan følge.

Dit eBike-batteri bør altid opbevares i et tørt miljø i stuetemperatur. Du bør undgå at udsætte batteriet for direkte sollys i længere tid, også når du parkerer din elcykel. Når du transporterer din elcykel rundt, er det en god ide at fjerne batteriet fra cyklen og opbevare det sikkert i bilen. 

For at passe bedst på dit batteri, skal det også helst oplades ved stuetemperatur. Batteriet tager ikke skade af “klatopladning”, altså afbrydelser i opladningsprocessen. Dog er det vigtigt at huske, at eBike-batterier kun må oplades med den korrekte oplader. Ellers kan medføre uoprettelig skade, og reklamationsgarantien kan blive ugyldig. 

Hvis din elcykel står ubrugt i længere tid ad gangen, f.eks. henover vinteren, kan batteriet sagtens benyttes igen uden at skulle genoplades. Her er det ideelle ladeniveau for et batteri ved længere opbevaring mellem 30% og 60% batteri. Det slider markant på batteriets levetid, hvis det opbevares enten i fuldt opladet eller fuldt afladet tilstand.

 

Ladetid på elcykelbatterier

Ladetiden på elcykelbatterier afhænger af batteriets kapacitet og opladeren du benytter.

Standardopladeren der følger med dit batteri tager en fuld opladning af mindre batterier på 350 Wh ca 2,5 timer. De større batterier på 550 Wh tager op mod 5 timer for en fuld opladning.

 

Prismatch på nyt batteri hos Pedalatleten

Ved samtlige af de førende producenters batterier kan du forvente en batterilevetid på omtrent 5 år. Den enkelte batterilevetid er dog svær at estimere. Det kommer an på mange faktorer såsom brug, belastning, opbevaring og vedligeholdelse. I tilfælde af, at batteriet skulle blive slidt ned, kan du nemt og hurtigt selv skifte det ud med et nyt batteri fra vores butik. Vores priser er konkurrencedygtige, og vi tilbyder prismatch på alle batterier, såvel som andre reservedele og elcykler i øvrigt, skulle du finde produktet billigere i en anden dansk butik eller webshop. 

 

Aflever dit gamle batteri hos os

Vi tilbyder desuden kvit og frit at hjælpe dig af med dit gamle batteri, når du køber et nyt batteri hos os. Vi sikrer dermed, at batterierne kommer af veje på en måde, der er miljømæssigt forsvarlig. Køber du et nyt batteri hos os online, så vedlægger vi en returlabel i forsendelsen, som du kan bruge til gratis at sende det gamle batteri retur til os. Kommer du forbi vores butik, kan du blot medbringe dit gamle batteri her. 

 

Kontakt os og hør mere

Har du spørgsmål til en af vores elcykler eller det tilhørende batteri? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi står altid klar til at dele ud af vores mangeårige erfaring. Du kan også med fordel læse vores guide om at vælge den elcykel, der bedst matcher dine behov 

Kontakt vores kundeservice på tlf. 70 70 75 13 eller på mail kundeservice@pedalatleten.dk

Vi besvarer henvendelser på hverdage mellem 08.00 og 18.00 og lørdage mellem 10.00-15.00. 

I samme tidsrum har du også mulighed for at komme forbi vores fysiske butik, som er placeret ved Østerport station på Oslo Plads 9, 2100 København Ø.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13