Smøremidler

Smøremidler, kædevoks og kædeolie er essentielle elementer til vedligeholdelsen af din cykel. De sørger for, at de hårdtarbejdende dele på cyklen er i stand til, gnidningsfrit at bevæge sig rundt. De forhindre din cykelkæde i at ruste, så du kan nyde din cykeltur uden bekymringer. Hvis du har lagt mærke til at din kæde er begyndt at rasle, eller at dine gear er blevet seje at skifte, så er det på tide at smøre kæden. Hos Pedalatleten har vi et udvalg af smøremidler, der holder din cykel velkørende i alle situationer.

2 vare(r)

pr. side

2 vare(r)

pr. side

Generelt om smøring af kæden

Det første skridt mod en velfungerende cykel og en langtidsholdbar kæde, er smøring af kædens bevægelige dele. Men før du går i gang med at smøre kæden, er det vigtigt at den er vasket ren for olierester og tørret af. Efter kæden er ren og tør, er der tre steder på kæden der har behov for at blive smurt. Det første og vigtigste er kædens ringe, de skal smøres hvor der er kontakt med de andre ringe i kæden.

En anden vigtig del at holde smurt på kæden, er indersiden af kæderullerne, da kæderullerne både tilkobler og frakobler sig tænderne på tandhjulet. Hvis kæderullerne ikke ruller gnidningsfrit på tandhjulet, vil det forårsage slid på både kæden og tandhjulet. Til sidst kan det være en fordel at smøre de ydre sidepladerne, hvor de overlapper de indre sideplader, på kædens ringe. Hvis du har brug for det rette udstyr til at gøre kæden og resten af din cykel ren, har Pedalatleten et bredt udvalg af rengøringsspray, affedtningsmidler og børster. Se vores udvalg her.

Hvilket smøremiddel skal jeg bruge?

Først og fremmest, skal du overveje hvilket vejr du kommer til at cykle i. Cykler du på våde veje, eller mudrede stier? Eller cykler du under tørre forhold? Hvis du ofte cykler under våde forhold, bør du overveje en af vores cykelolier til våde forhold. Cykelolien har en tykkere konsistens end andre typer olie så den ikke bliver vasket af, når det regner eller når du cykler på våde veje. Cykelolien er også lavet til at modstå mudder, ved at danne et lag på kæden der holde skidtet væk fra kædens bevægelige dele.

Hvis du kører om sommeren hvor der varmere og mere tørt, har vi en olie variant til tørre forhold der er tyndere. Den tynde olie er mindre tilbøjelig til at tiltrække støv og skidt, hvilket gør den ideel til at bruge om sommeren, hvor luften ofte er tør og støvet. Hvis du vil have en olie der beskytter cykelkæden i alle vejrforhold, har vi en cykelolie vi kalder “Performance”. Cykelolien er den perfekte forebygning mod uforudsigeligt vejr. Den kombinere det bedste fra de andre typer olie, for at give dig beskyttelse mod både regn, støv og skidt.

Garanti og levering

Hos Pedalatleten har vi et udvalg af smøremidler. For at sikre dig en god oplevelse, leveres vores cykeltilbehør med fragtmand til din hoveddør. Vi har Gratis fragt ved køb over DKK 599,00 inkl. Moms.

Skulle du have yderligere spørgsmål vedr. vores produkter, står vi selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig i butikken. Du er også meget velkommen til at sende os en mail på kundeservice@pedalatleten.dk eller ringe til os på tlf. 33 33 85 13.

 

✪ Kundeservice: 70 70 75 13